• nkmedve
    #4
    Azért van néhány dolog:
    1. Drága
    2. Nem találsz minden sarkon töltőállomást, ha találsz is, időbe telik a töltés. Általában a hatótáv sem valami nagy.
    3. Az akku és a jelenlegi villanyhálózat elavultsága miatt egyáltalán nem biztos hogy környezetbarátabb hosszú távon mint egy modern belső égésű autó (persze a város levegőjét nem szennyezi közvetlenül, ami pozitivum)
    4. 700LE ide vagy oda teljesen más érzés egy ilyet vezetni mint egy belső égésű motoros autót. Teljesen más a dinamikája, a hangja, stb.
    5. Nekem személy szerint a Tesla Model S nem számit autónak, inkább amolyan mobil multimédia központnak tudnám elképzelni :) (lásd a műszerfalát)

    Egy másik dolog, ami részben köthető a fenti 3. ponthoz, az az hogy jelenleg nincs infrastruktura nagyobb mennyiségű autó elektromos ellátásához. Még ha csak akár az autók 10% lenne elektromos, már az hatalmas többletterhelést jelentene bármely ország elektromos hálózatára (jelenleg sok helyen az komoly gondot okoz ha a meleg miatt az átlagnál több légkondi működik egyidejűleg). Majd a jövőben fejlődni fog ez a rész is, de addig az elektromos autó csak egy ultragazdagoknak való luxuscikk marad (megveszik mert trendi, de van még mellette néhány belső égésű Porsche/Lambo is a garázsban).