• Axlkenobi
    #11
    Ez így nem teljesen igaz. Lucast és Spielberget a '30-as és '40-es évek matinésorozatai ihlették a karakter és a filmek megalkotásakor, de attól ők még nem terveztek sorozatot, ahogy Bond is csak eleinte volt ihletforrás, idővel aztán a szmokingos playboy koncepciót elvetették.

    A projektet aztán számtalan stúdió visszadobta, mondván, hogy túl drága lenne, meg az egész koncepció túl "elszállós", egyedül a Paramount bólintott rá. Lucas ragaszkodott a teljes kreatív döntési jogokhoz, a stúdió pedig ebbe belement azzal a feltétellel, hogy öt filmet készítenek. Lucas simán elfogadta, mondván, hogy bőven van annyi sztorija, de nem volt, csak a Raiders. A többi rész sztoriját utólag rakták össze, ezért is kellett öt évet várni a harmadik részre és tizenkilencet a negyedikre.

    Amúgy a hírhez hozzászólva, én is azon az állásponton vagyok, hogy Indiana Jones az Harrison Ford és senki más. Azt viszont bármikor el tudnám fogadni, hogy a franchise-t továbbvigyék Shia LaBeouffel, mint Indy fia, vagy akár Chris Prattel, ha Indy univerzumában, de egy teljesen más karaktert formál meg.