• end3
    #1
    És akkor hozzáteszek ebben a szellemben még egy okosságot:

    Az internetkábel, a wi-fi modem-router, a mobil hálózat..., az emberek életének nem örök idők óta elrendelt, természetes közege. Semmi nem indokolja, hogy állandó elektromágneses "hullámtérben" tartózkodjunk. A routert, modemet áramtalanítani lehet, az UTP-kábelt ki lehet húzni az ajzatból. A mobilokat is ki lehet tenni egy időre a zsebünkből. Ha időnként kirakatba is "tesszük" a "mezítelen fenekünket", annak aztán tényleg semmi értelme, hogy éjjel nappal ott tartsuk. Mert a bölcs közmondás szerint is, sajnos addig jár a "korsó" a kútra...!

    Szokják meg a gondolatot a nagy "adathalászok", hogy nem lehet valós időben, éjjel-nappal adatokat gyűjteni minden percünkről. (Mert valójában ez a cél. A "hatalmi pozícióban" lévők, az "alatvalók" minden "bekábelezve" töltött percét saját hasznukra szeretnék fordítani.)

    Hát egyszerűen nem kellene mindezt lehetővé tenni. A lámpáinkat sem tartjuk bekapcsolva a nap 24 órájában. Fütést sem igényelünk a nap minden percében ugyanolyan hőfokon. Munkát sem végzünk állandóan. Az életünkben rendszeresen, bizonyos időre mindent be és ki szoktunk kapcsolni. Az internet sem kell, hogy más legyen. Egy szolgáltatás, amit igénybe veszünk a saját érdekünkben. De "lőtér" is, ahol az ott töltött időben, közben "lőnek" ránk. Vannak "lövészárkok", ahova időről-időre vissza lehet húzódni a "szilánkok" elől. Találjuk meg ezeket a saját érdekünkben, minnél gyakrabban. És érezzük jól magunkat emberi-baráti közösségekben, figyeljünk oda másokra személyesen és nem csak az interneten, a mobilokon keresztül...