• halgatyó
    #6
    Elképesztő felesleges szarok. Némelyik gyártó már nagyon erőlködik, hogyan lehetne még több feleleges szart ránksózni drága pénzért persze.
    Pedig lehetne értelmes és fontos újításokat is beletenni az autókba. Például éjjellátó műszert, ami a képet a szélvédőre vetíti, és nem vakítja el a szembejövő fényszórója. Vagy olyan infrakamera, amely a ködben is lát. Vagy az úton lapuló mély kátyúra figyelmeztető rendszer.
    A közlekedés szervezése is történhetne intelligensebben. Például az útépítések melletti 30-as korlátozást azonnal meg lehetne szüntetni, ahogy az utolsó munkás levonult délután. Vagy az engedélyezett max. sebességet minden úton az aktuális útviszonyokhoz lehetne igazítani. Száraz úton, kis forgalom mellett 130 (nemcsak autópályán), erős forgalomnál ugyanott lehetne 90, csúszós nedves úton 70, jeges úton 30.... (csak hasból).
    A sorompók zárvatartását is sokkal intelligensebben lehetne szabályozni, hogy ne legyenek annyit feleslegesen zárva.
    Ha az autósok azt tapasztalnák végre, hogy a szabályozás az érdeküket szolgálja és nem a bosszantásukat, akkor sokkal jobban tisztelnék a szabályokat is, és a balesetek száma is csökkenne.
    Ja, hogy akkor nem lehetne lehúzni egy rakás büntetési pénzt, ami már bele van kalkulálva ELŐRE (!) a költségvetésbe...
    Valaki nagyon ránk akarja erőltetni ezt az önálóan közlekedő autót.