• Tetsuo
    #18
    Márpedig ez annyiban összeesküvés, hogy a fórumok és áruházak hagyják a bérvéleményezők kommentjeit, annak ellenére, hogy sok esetben törvényt sértenek vele.
    Ugyanis tilos félrevezetni a fogyasztót, valótlant állítani a termékről, hamis névvel marketinggelni a cég pénzén stb. Az Amazonon, eBayen és a sok-sok hasonló helyen mind ez történik. ;-)
    Az igaz megjegyzéseket pedig gyakran törlik, ha a forgalmazó érdekét sérti. Nekem is jópár megjegyzésemet törölték. Pl. amikor írtam, hogy az a szarvasgomba nem a drágábbik szarvasgomba, hanem egy olcsóbb verzió, köztes áron... vagy amikor kijavítom a zenei effekt adatlapját és nem ajánlom bizonyos dolgokra (mert nem arra való) stb.

    Az ún. (termék-) tesztoldalak meg a "független" szakmagazinok értékelései is hagynak kívánni valót. Nem is kell messzire menni, ha már SG, elég megnézni az amerikai játékoldalak botrányait...

    Az persze belefér, ha nem fizettség miatt teszik ezt az emberek, még úgy is, ha pl. az imdb-n eleinte a sok résztvevő srófolja fel a film pontjait, (meg a kőfanatikusok, premierkor) majd ahogy egyre több "nem érdekelt" is megnézi, jót esik a pontszám.


    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2014.11.12. 00:40:26