• Cefet
    #20
    Egészen pontos számokat nem írtál... Azt írtad, hogy röhejes. Az 5-10 szeres élettartamot én bátorkodtam megtippelni, azt hittem, hogy ezen már tudsz röhögni. Tévedtem, bocs.
    Az atomerőmű lebontása problémás. Talán nem annyira mint egy utazás a föld középpontjába, vagy a szomszédos galaxisba, de az. Több száz vagy esetleg ezer évig kell a súlyosan rádióaktív anyagokat tárolni, őrizni. Ezen nem kellene értetlenkedni egy olyannak, aki otthon van a témában. Egy PV panellel meg végképp fölösleges összehasonlítani. Józan ész kell, nem wiki.
    A termelés hektikusságában igazad van, de ez hamarosan változni fog. Amerikában már építik az új aksi gyárat, amelyik évi 500000 villanyautó gyártásához elegendő akkut fog termelni, és hol vannak még a kínaiak? Nem egyik napról a másikra fog a világ napelemekről működni, és azt is tudom, hogy jelenleg (nálunk) nem lehet atomerő nélkül biztosítani az energia szükségletet. Szép fokozatosan viszont át fog helyeződni a súlypont.
    Miért írod, hogy 20-25 év után ki kell cserélni a modulokat? Csupán arról van szó, hogy a névleges teljesítmény az eredeti 80%-ára csökken. Az élettartam jóval hosszabb lehet.
    Nap +szél 10% a németeknél? Kicsit több az.