• NEXUS6
    #54
    "Igazán? És hogyan fogsz egy 18 éves agyába beleverni 20 évnyi vezetési tudást? Sehogy. A mostani rendszer is milyen jól müködik..."

    Igazán. Nézd meg Japánban mi a sebességhatár, meg milyen börtönt és nem bírságot kapnak a gyorshajtók. Boyrécernek nem kell a fejébe verni 20 évet, elég ha a seggét félti és betartja a sebességhatárt. Mondom ehhez nem kell artudetut beülltetni a csomagtartóba.

    Amit a forgalomról írsz nagyjából egyetértek. Csúcsforgalomban pl Londonban valahogy 2X akkora a sebesség, nincs hernyózás. Mert pl tudják, hogy a közlekedési lámpa nem azért van magasan hogy elférjen alatta a tejes kocsi, hanem mert így látják a sor végén is, és egyszerre indulnak és nem mint egy leszedált giliszta.
    Másrészt meg a forgalomban a hullámok kialakulása nem csak az embertől függ törvényszerűség egy bizonyos sűrűség fölött, az áteresztőképesség maximumánál, max robi kicsit jobban volánoz ezért nem lesz olyan dúrva,, de lesz!

    "Ki a f@sz akarja utánozni az emberi agy müködését? El vagy tévedve barátom nagyon. Az emberi agy kétszázezer dolgot csinál, senki nem akarja leutánozni. Pont az a lényeg hogy a gép csak egy dolgot csinál, de azt sokkal jobban. Ez az egész gépesítés lénye, helló ez itt már a 21. század..."
    Na most erre tudnék nagyon kioktató stílusban is válaszolni, de nem teszem.
    Szal a lényeg, hogy az a szerencsétlen számítógép egy okosótóban marhára nem csak egy dolgot csinál. Figyeli 30 szenzor adatait és Pl mintázatokat keres, namost ebben pl. azonos szilicium lapkán, azonos órajelnél a neuronhálózat jellegű hw és a ráírt program több nagyságrenddel gyorsabb, mint az akár több magos jelenleg elterjedt digitális számítógépek.Lehet ezen vitatkozni, meg lehet ezzel kísérletezni, de fizikailagnem bírja el az okosautó a saját számítógépét: teher, hely, energia. Minek 500W-ot elfüstölni a levegőbe, amikor 5W-ból is kijön?

    "persze persze, valami ilyesmit mondhattak az IBM-nél amikor azt jósolták hogy
    "Thomas Watson, az IBM fejlesztőmérnöke a számítógépkorszak hajnalán 1943-ban szilárdan hitte, hogy a világpiacon nagyságrendileg öt számítógép értékesíthető" "
    Én meg kb erre írtam, hogy nem biztos, hogy az okosautó a megoldás. Ha a fejedben benne van egy olyan biológiai számítógép, amit még nagyon sokáig nem tudunk létrehozni, akkor talán lehet, hogy az lesz a jövő útja, hogy kapsz az agyadra egy portot mint Neo és a kisagyad valami kis nem használt 3 köbmilliméteres részével elvezeted a verdát, miközben relaxászlsz, meg csetelsz, meg akármi. Nem ismerjük a jövő technológiáját, a digitális autó lehet, hogy nem az, csak mi képzeljük annak ;)