• torreadorz
    #53
    "Csak jogalkotói akarat és rendszeres rendőrségi ellenőrzés kérdése. Nagyjából semmibe nem kerül. "

    Igazán? És hogyan fogsz egy 18 éves agyába beleverni 20 évnyi vezetési tudást? Sehogy. A mostani rendszer is milyen jól müködik...

    "Értem, tehát az a megoldás, hogy kötelezővé tesszük a robotokat, amivel tetűlassúra csökkentjük a sebességet, mert tök hülyék. "

    Na látod itt a probléma az emberrel. Nem lesz tetü lassú csak betartja a sebességhatárokat. És ez valójában sokkal gyorsabb lesz, mert figyelem! lehet hogy most újat mondok neked, de az is be van bizonyitva hogy a dugókat az emberek maguk okozzák a követési táv be nem tartásával. Az első fékez egy nagyot a mögötte lévők mégnagyobbat mert nem tartanak követési távot, következményképp néhány száz méterrel viszább már megáll a sor. Naponta tapasztalatom budapesten a gyorsforgalmin 2 km-es dugó majd egyszer csak már 70-el megyek. Se baleset se útfelújítás se semmi, csak a követési táv be nem tartása miatt feltorlódik az egész a fékezgetések miatt.
    Meg amikor a fittpaldi lámpától lámpáig repeszt, aztán megfogja a következő piros lámpa, ami miatt meg kell állnia hogy aztán a zöldhullámban jövők ahelyett hogy kényelmes 50-es tempóban átmennének le kell lassítaniuk mert a paraszt ott áll az éppen váltó lámpánál.

    "Amúgy meg ha az emberi agy működését utánoznánk, mint legjobb megoldás, akkor miért is jobb az, mint maga az emberi agy?"

    Ki a f@sz akarja utánozni az emberi agy müködését? El vagy tévedve barátom nagyon. Az emberi agy kétszázezer dolgot csinál, senki nem akarja leutánozni. Pont az a lényeg hogy a gép csak egy dolgot csinál, de azt sokkal jobban. Ez az egész gépesítés lénye, helló ez itt már a 21. század...

    nevetségesek az érveid, egy pár száz kilobájtos sakkprogram keresztbe kasul ver agyon akkor amikor akar úgy ahogy akar. Pedig töredék teljesítménye sincs mint egy emberi agynak. Csak épp ő csak egy dolgot akar jól csinálni, sakkozni. És neked továbbra sincs olyan implantátumod amivel jobban tudnál sakkozni...

    Robotautó ugyanez, lehet hogy nem fog tudni keresztrejtvényt fejteni meg az univerzum rejtélyein gondolkozni, de attól még vezetni sokkal jobban fog tudni mint te.

    "Itt jön elő az, amit itt valaki már pedzegetett, hogy amíg ilyen szekvenciális jellegű az adatfeldolgozás a jelenlegi digitális hardverekkel, addig mögé rakhatunk egy iszonyat adatbázis, csak mire kikeresi szegény AI a megfelelő megoldást, addigra már a balesetet vizsgáló rendőr is meghal végelgyengülésben"

    persze persze, valami ilyesmit mondhattak az IBM-nél amikor azt jósolták hogy
    "Thomas Watson, az IBM fejlesztőmérnöke a számítógépkorszak hajnalán 1943-ban szilárdan hitte, hogy a világpiacon nagyságrendileg öt számítógép értékesíthető"