• NEXUS6
    #52
    Értem, tehát az a megoldás, hogy kötelezővé tesszük a robotokat, amivel tetűlassúra csökkentjük a sebességet, mert tök hülyék.

    Ezt megtehetnénk robik nélkül is ám! Csak jogalkotói akarat és rendszeres rendőrségi ellenőrzés kérdése. Nagyjából semmibe nem kerül.

    "Nyilván rosszabbra nem célszerü, de alapvetően mezei paraszti logikával belátható hogy a gépi rendszer sokkal sokkal jobb tud lenni. Azon egyszerü oknál fogva hogy a gép tudása elmenthető, és bármikor felhasználható. "
    Itt jön elő az, amit itt valaki már pedzegetett, hogy amíg ilyen szekvenciális jellegű az adatfeldolgozás a jelenlegi digitális hardverekkel, addig mögé rakhatunk egy iszonyat adatbázis, csak mire kikeresi szegény AI a megfelelő megoldást, addigra már a balesetet vizsgáló rendőr is meghal végelgyengülésben. Párhuzamos adatfeldolgozást lehetővé tevő, az idegrendszer szerkezetét, működését utánzó analog/digitális hibrid informatikai rendszerek kellenének. Amúgy van már ilyen, pl beültethető retina prototipus is. Csak ugye az Intel nem ilyenben utazik, szal nagyjából felejtős az egész.

    Amúgy meg ha az emberi agy működését utánoznánk, mint legjobb megoldás, akkor miért is jobb az, mint maga az emberi agy? 10 év múlva lehet, hogy kapsz egy implantot és úgy vezetsz, mint Démonhill, a robikocsik, meg maradnak ugyan olyan bénák, mint most.
    Ki tudja!?