• lapaleves
    #19
    jesszus emberek ennyi baromságot, már bocs.

    1. a lego tűrései köszönőviszonyban nincsenek a nyomtatott hulladékkal

    2. amint lehet gyári minőségben legot nyomtatni otthon, szerintetek a lego cég majd ott sír a sarokban, vagy addigra már ők is annak a technek az ipari változatából gyártanak? jééé akkor mégse lesz akkora buli.

    3. techtől függetlenül nézzetek rá mennyi az abs alapanyag. de vannak fenn a neten filmek a gépekről is, az egész lego cégnél az öntőforma a szent tehén, az öntőformákat kezelő arcok a legnagyobb tiszteletet és megbecsülést élvezik mert elképzelhetetlenül drágák a szerszámok.

    4. "manapság már egy darab, nem kreatív" - hát persze, hiszen a hozzád hasonló debilek már földhözcsapták volna ha nem sikerül összetenni. ebből annyi igaz, hogy felgyorsult a világ, hamarabb vesztik el a srácok az érdeklődésüket. ezért a fiatal korosztályt inkább gyorsan összerakható szetekkel etetik, amik amúgy relatíve olcsóbbak is (besírna pár ember ha most annyiba kerülnének a legok mint 20-25 éve).

    mindemellett a komolyabb szetek (lásd technic meg akár sw készletek) korábban soha nem látott elemszámokat és hatalmas modelleket eredményeznek. csak hát ugye azokat össze is kell tudni rakni két orrtúrás meg neten fikázás között.

    az új elemek lényege a lehetőség. építhetsz classic kockáckból, senki nem kényszerít. az új elemekkel viszont olyan kicsi és látványos modellek építhetők (technicből lásd a mini szériát pl 42001 stb, de ugyanígy sima legoból is lásd flickr lego pool), amikre csak ránézel és elröhögöd magad örömödben, hogy micsoda brilliáns megoldások vannak benne.

    5. kisgyereknek először primo-t, utána duplot.

    6. ááá csontvázdínó take my pénz