• xpek55
    #44
    Ismételten fapapihoz szólva.

    Értékelem, hogy a véleményemmel részlegesen egyet tudsz érteni. Idáig az erkölcsöt és az illemet honnan lehetett tanulni? Filmekből? Elvétve a szerény tapasztalataim szerint. Az iskolai tanulmányaim alatt nem igazán tapasztaltam, hogy bármekkora illemet, vagy erkölcsöt tanítottak volna az iskolában az én gyerekkoromban. Inkább magamtól önerőből csináltam meg ezt, mert zavarta az énképemet is kissé.

    Szerintem is jó dolog, ha az ember sokoldalúan tájékozott, és nem pedig ilyen cső látásmódú. Nemcsak a beszélgetés lehetőségének bőségessége miatt is, hanem egyszerűen kiderül, hogy kinek van legalább józan esze, amit használ is. Na itt kezdődik egy óriási bökkenő, amivel egyetértek én is, de csak részben. Az itt élő embereknek fel kellene már tényleg ismerni, hogy változik a világ. A tananyagokat pedig ehhez kéne igazítani (ritkítani/szűrni), de itt mi a franc történik?

    Csak a sok dolog, amit ide beraktak nemzeti kerettantervnek is. Annak semmi köze sincsen a józan észhez. Körülbelül falra hányt borsó.

    Nem is értem, hogy minek erőltették régebben ezt is, hogy mindenki, aki fiatal legyen érettségije. Mostanra sem talál senki könnyebben munkát, aki itt képzelné el az életét... Ez az eltömegesedés nem is tett semmi jót az egésznek. Most már bárki megtudja írni ezt is, és meg is kapja, de hogy aztán nagyobb esélye legyen a hivatás keresés terén is (manapság). Azt kötve hiszem, hogy így is nagyobb esélye volna elhelyezkedni. Természetesen találkoztam ezzel is, hogy ismerőssel (még) találni lehet munkát. Hát nem igazán érzem, hogy ezzel is lehet bármit előrébb vinni.

    Ezért is, mint egy mellékes ok, akkor minek kellene ilyen borzasztó sokat tanulni, hogy csak ratyi munkád legyen? Nem pedig valami olyasmi, amit legalább szeretsz is csinálni. Ja pardon! Már ezzel is találkoztam. Olyan itt (már jó ideje) nincs. Akkor meg mit kezdjen magával az ember?

    Igazad van abban a tekintetben, hogy célt és feladatot kell adni, de nem olyan formában, és mértékben, ami már a teljesíthetetlen/kivitelezhetetlen vonalban van. Nálam legalábbis ez volt a tapasztalat most így csak pár pillanatra visszagondolva az iskola tekintetében.

    Természetesen voltak jó élményeim is az iskolában, de az über kevés volt a számomra, mert beborította ez a sok szemét.