• xpek55
    #22
    Magam is nyomon követem minimálisan az időmhöz mérten az eseményeket. Hát szerintem is az EU-nak hosszabb távon már vége. Szétesik kisebb-nagyobb csoportokra, vagy visszatér az egyéni nemzet államosdi (Ez azért picit drasztikus...). Majd ez még persze eldől. Most, hogy van egy komplett tilalom USA nyomásra (főképpen). Ez nagyon lefogja (még jobban) építeni az Európai gazdaságot. Rövidtávon is már érezhetőek lesznek ennek a hatásai, amik én szerintem a következők lesznek/lehetnek.

    - A nyugat EU gazdasági ereje még jobban össze fog zsugorodni, ami most is nagyon ingatag...
    - A (fekete/ázsiai/fehér) bevándorlók által még pillanatnyilag elérhető munkahelyek száma biztos, hogy csökken(het).
    - A tőke elvonás miatt is egyszerűen nemcsak a gazdaság fogja ezt megsínyleni, hanem ki tudja mekkora szociális következményei lesznek ennek.
    - Szerintem több ország át fog pártolni nagyon hirtelen a BRICS-hez. Pl.: Németország.

    A NATO szerintem szét fog esni. Egyszerűen nincsen már helye a palettán, vagy pedig átalakul valami békésebb szervezetté.
    Az oroszok nem fognak háborúzni. Ők sem kergültek meg. Ami Ukrajnában zajlik. Az sajnos megtörtént... De mit lehet vele tenni? A kimaradáson kívül semmi mást. Legalábbis mint ember én kimaradnék ebből, mint az összes többi konfliktusból is a világon.

    Az USA-ban sincsen minden rendben. Ott is pedig romlik a szociális helyzet is. Egyszerűen munkahely ott is mi van? A hadiiparon kívül még ez a kereskedelem, amit magam csak "lufi" gazdaságnak neveznék. Ez még a főbb hajtóerő. Hiszen csak üzlet, van üzlet hátán ott is sok településen. Sokan azt akarnak nyitni. Semmi tényleg értékteremtő gazdasági tevékenységet nem igazán végeznek. Jó! Vannak kivételek, de az elenyésző...

    Jó! A "szórakoztató" ipar is jelen van, de vajon meddig lehet ezt húzni? Mert szerintem nem sokáig. Pár év maximum. A bankszámlák is, amik hiába vannak "biztonságban" egy apró jelentéktelen áramszünet képes lenne hazavágni az egészet, és vége. Aztán a gazdagokból mi lesz? Hát egyértelmű, hogy lecsúszott... Aki pislog, hogy nincsen semmi sem a számlán, mert mondjuk a gép behalt.

    A FED hiába ontja magából a dollárt, ami mögött semmi fedezet sincsen már hosszú ideje. A militarizált rendőrség sem fog mindent megoldani. Pedig a vezetőség nagyon abban spekulál...

    A nyugati/keleti média is hiába nyomja a frászt. Akinek van némi józan esze az nem fogja komolyan venni azt, amit ott (is) elferdítenek.

    A III. világháború szerintem nem fog egyáltalán kitörni, mert senki sem akar ehhez a badarsághoz csatlakozni. Ja, hogy törvény? Azok vannak tudtommal sokkal, de sokkal többen, akik nem akarnak ebben a hülyeségben részt venni egyáltalán. Aztán azért ez tudtommal meghatározó lehet.

    Ezért az USA-EU együttműködésnek vége lesz. Vagy így, vagy úgy.

    Lesz helyette BRICS. Aztán még sok-sok regionális közép és nagyhatalom.

    Az USA biztos össze zsugorodik olyannyira, hogy csak a saját kontinensén elég lesz rendet tartania, ami vígan lefogja foglalni az erejét. Európa sorsa viszont kicsit homályos a számomra. Mert itt sok kérdés van, amit mesterségesen gerjesztettek mindvégig. Bevándorló vs. őslakos. Képes lesz e békében meglenni egymás mellett, vagy sem? Magam a békére szavaznék...

    Ti, hogyan látjátok/gondoljátok ezt?