• mrzed001
    #17
    Rengeteg igazság le lett már lentebb írva, kiegészíteném:
    A szakember legyen annak a területnek a szaktekintélye.
    Én nem várnám el egy logopédustól hogy agyműtétet hajtson végre, pedig doktor-doktor mindkettő, nem ?!??
    Ne akarják, hogy valaki egyszerre legyen világklasszis kardiológus, agysebész, ortopéd sebész, aneszteziológus, gyerek sőt kutyadoki, meg még pszichiáter és lelkész is.
    Ilyen nincs.
    Vagy adatbázis, vagy hálózati, vagy ui, vagy service, vagy web, vagy designer, vagy 3d engine fejlesztő legyen. De annak tényleg a hozzáértő specialistája.
    Egy web fejlesztővel nem íratnék adatbázis modellt, egy designerrel meg 3d engine-t (és egyik se nem pszichiáter, sem lelkész hogy a többiek lelki békéjéért felelnie kellene, vagy idegbeteg embereket ápolni hogy együtt lehessen dolgozni velük).
    Ennyire egyszerű ez. Csak itt, meg máshol is a sok agyament hr-es (alias semmihez sem értek de én fogom megmondani kit vehetsz fel) mondja meg, hogy akkor mégis mi az igény és ki kell, hogy szerintük ki a szakember.

    Aki pedig tényleg szakember (nem elméleti, gyakorlati), letett már x+10 full komplett rendszert az asztalra, egyedül, csapatban, csapatot vezetve (vagy akár leprogramozta a világmindenség egyenletét megoldó programot) soha nem lesz elismerve. Ő a munkáját végezte, megkapja az órabérét és örüljön neki hogy még nem rúgták ki.

    Aki nem hiszi, az sorolja fel az ország 3 legjobb adatbázis, web fejlesztő, hálózati kommunikációs illetve rendszer-integrációs szakemberét ? (és nem a hozzá nem értő managert, aki learatja a babért, hanem a szakembert, vezető fejlesztőt aki kitalálta, összerakta, leprogramozta)
    Könnyebbet mondok, a top 3 banki vezető fejlesztőt ? (direkte nem osztályvezetőt írok ugyebár, hanem szakmai vezetőt)

    Senki ?

    Na itt van a probléma. De ha egy Big Bráner féle 'valóságshow' hőst vagy hősnőt kérnék (magyarán egy senkit), mindenki tudna benyögni legalább egyet.