• NEXUS6
    #1
    Höhöhö.
    1. "A railgun elektromágneses impulzusokkal gyorsítja fel a vezető anyagból készült lövedéket, amely súlya, valamint kiemelkedően nagy sebessége miatt a megszokottnál jóval pusztítóbb rombolást vihet véghez."
    "A haditengerészet a legegyszerűbb változatot próbálná ki, ebben a vezető anyag egy azzal ellentétes töltésű sínpár mentén gyorsul fel - lehetőség van a nem mágneses lövedékek alkalmazására is. "
    Ha ez utóbbit használják, akkor nincs ott semmi elektromágneses impulzus, csak a két sin között a lövedéken áthaladó nagy áramerősség (egyenáram) hatására kialakuló un. Lorenzt-erőről (ált isk tananyag).
    2. "Itt a rakétákhoz fogható sebességeket érhetnek el, akár a hangsebesség hétszeresét is túllépve, ám a költségek terén szinte össze sem hasonlítható a két fegyver, elsősorban amiatt, hogy utóbbinál tömör lövedéket használhatnak."
    "A mintegy 25 ezer dollárt kóstáló fejlesztés a tervek szerint 200 km-es távolságra röpítheti lövedékét, percenként akár 10 lövést adva le."
    Naaaa, azért ennyire nem olcsó. Max 1-1 lövés ára lesz ennyi, szemben egy ilyen rakéta akár 10 milliós árával. Szerintem a fejlesztések már jócskán túl vannak a milliárdos nagyságrenden.