• kvp
    #10
    A technika megvan, ha az akarat is meglesz, akkor sokkal elorebb fogunk jarni. Semmi nem akadalyozza meg a nuklearis hajtasu melyuri jarmuvek epiteset, csak az, hogy nem akar senki ilyet epiteni. Ellenben egy Hold koruli palyan, ahol nagyon nem lehet semmit tonkrevagni egy esetleg visszaeso reaktorral mar sokkal konnyebben lehetne ilyen jarmuveket kesziteni. Arrol nem beszelve, hogy onnan meg felszallni sem kerul szinte semmibe. A Holdbazis(ok) kell(enek), mivel igy lehetne a legolcsobban es a jelenlegi technikat minel jobban kihasznalva melyuri hajokat epiteni. Onnantol meg a Mars mar eleg kozel lenne.

    ps: Sugarpajzsnak en szemely szerint egy elektrosztatikus/elektromagneses mezot hasznalnek (pl. egy vasimr hajtomu par sajat magneses mezejet, lasd: Bussard collector), tovabba nagy mennyisegu vizet a semleges reszecskek ellen. Ez utobbi visszaforgathato, tehat egyreszt a pajzs nem fogy el, masreszt az oxigengeneralo novenyzet megeszi belole az emberi hulladekokat, ami duplan nyero.

    Az urversenynek meg egy ertelme van, az hogy igy azok (a politikusok) is motivalthatoak ra akik amugy nem foglalkoznanak vele.