• asgh
    #10
    "A szolgáltatóknak kellenek ezek a bevételek, ugyanis valamiből finanszírozniuk kell a több milliárd eurós hálózatépítési projekteket."

    Ez mekkora űberkamu! Az USA-ban nincsenek roaming díjak, mégsem maradnak el a hálózatépítések és a költségeket sem terhelik a fogyasztókra (mert azonnal versenyhátrányként jelentkezne).
    A szolgáltatók egyszerűen bezsarolják az EU-t, hogy ha elmaradnak bizonyos extra profit várakozások, akkor kiszámlázzák a köznépnek.
    Ez az, ami az egész európai szolgáltatási piacot jellemzi: a profitot tekintik konstansnak, nyíltan kartelleznek és zsarolnak, ha az állam (vagy ez esetben az államszövetség) a gyakorlatban is érvényesíteni akarja a fogyasztóvédelmi elveit.
    Ha viszont az állam minden ilyen esetben meghátrálna, akkor gyakorlatilag lemondana minden szabályozási jogáról. Ha legitim érvelés lenne a "ráterhelik a fogyasztókra" duma, akkor ha pl. egy atomerőmű a Dunába engedi a rádióaktív hűtővizet, akkor nem lehetne környezetvédelmi bírsággal sújtani, mert "a végén azt is a kisemberek fizetik meg". Ez nyilvánvaló nonszensz.