• duke
    #38
    ""Az auto gombnyomasra magatol oda parkol a haz ele. Beszallsz, majd szoban, irasban megadod a celt...."
    Ezt úgy hívják hogy taxi, vagy sofőrös autó. Mindennapi használatra ma se tudja megfizetni a felső 10% se, szóval beleérhet a bilibe a kezed, de ez csak a filmeken a jövő."


    Latom nem erted a dolgot. Nem kell sofor, mert az auto sajat magat vezeti, egyik helyrol a masikra, emberi beavatkozas nelkul. A google kiserleti autoja mar tobb szaz ezer kilometert tett meg, forgalomba baleset nelkul. Mar most is gond nelkul odaparkolna a bejarati ajto ele. 10 ev mulva amikorra ezek sorozatgyartasra kerulnek, ez egyaltalan nem lesz problema.
    Raadasul amikor mar csak robotjarmuvek lesznek az utakon amik erzekelik egymast, es amiket meg egy kozponti szamitogep is segit, ami ellenorzi, es at latja az egesz varos forgalmat, meg konnyebb lesz a navigalas, mint most amikor meg az emberek altal kiszamithatatlanul vezetett jarmuvek ezreivel kell kuzdeni.

    "- 50x bérköltség (mert ugye felelősség miatt kell a taxiba egy majom, aki börtönbe megy ha gebasz van)"

    A feleloseg es a jogi resz megoldasara van meg boven ido, ez nem fogja megakadalyozni, az onvezeto jarmuvek elterjedeset. A repulogep gyartok sem ultetnek minden repulogepukre egy mernokot, csak azert, hogy baleset eseten, legyen aki valalni tudja a feleloseget. A liftek, mozgolepcsok is elmennek kezeloszemelyzet nelkul. Es amugy is, a balesetek szama olyan mertekben fog csokkeni a jelenlegi allapotokhoz kepest (ezred, tizezred reszre), ami barmifele ellenervet vastagon felul fog irni. Az autobalesetek ritkabbak lesznek, mint most a repulogep balesetek.