• narumon
    #45
    "Volt főnököm tavaly ment ki, mikor én hazajöttem, ők akkor mentek ki. Itthon ketten 600 ezer nettó körül kerestek egy gyerekkel. Kimentek a jobb élet reményében."

    WTF? 600e nettó után megy ki a jobb élet reményében? No az nem csodálom, hogy visszajön. Akikről én beszélek azok mondjuk ketten kerestek JÓ ESETBEN 200 nettót - rosszabb esetben 150e nettót, és szerintem inkább itthon ez az átlag.

    "Már vissza akarnak jönni, csak már nincs mire nekik. "

    Az én ismerőseimnél (megjegyzem nem 2-3 ismerősről beszélek - gyakorlatilag szinte minden komoly ismerősünk külföldön van már - csak akkor merül fel, hogy hazajönnek amig haza nem jönnek nyaralni, vagy át nem számolják a dolgokat. Mert lelkiekben szépen hangzik, hogy hazajön és itt is majd bérel lakást, dolgozik és kaját vesz, csak amikor szétnéz konkrétan, hogy nos amit ő kint csinál azért itthon kap 80e nettót, ebből ki kéne fizetniük a 45e forint + rezsi albérletet, a kaját, a benzint, a mindent és párja is kb ennyit kapna akkor gyorsan leszállnak a földre, és nekem teszik fel a kérdést, hogy mit számoltak el, mert ebből még a hó végén kifizetetlen számlák maradnak. Akkor kell nekik szólni, hogy bizony nem számoltál el semmit ez ma Magyarország.