• kvp
    #40
    "dehogy van az SSD teljesen fölösleges, úgy sem tudja kihasználni. Az csak nagy gépekbe való. Itt valami gyorsabb SD kártyára is kerülő memória lehet, ami jóval lassabb mint egy SSD."

    Minden meghajtokent kezelt memoriakartya ssd-nek szamit. Az osszes androidos telefon is annak latja a cpu melle forrasztott belso flash-t, szabvany linux-os particiokkal. Persze attol meg sima felforrasztott flash memoria, kulonosebb extrak nelkul. Az iphone/ipad-ekben is ilyen van, mint minden mobil keszulekben. Meglepo, de a csatolo busza (a rendszerbusz) sokkal gyorsabb mint a legjobb sata vagy sas csatolok. Viszont maga a memoria az kinosan lassu tud lenni, foleg ha olcsobb. Tehat az adatatvitel az gyorsabb mint a megszokott sata/sas lemezeknel, de a chip sebessege az csiga. A rendszer meg var az olvasasra/irasra es malmozik (vagy valami mast csinal helyete).

    Penz es London:
    -sok termek, ami azsiabol jon azonos aron van mint itthon (kinainak mindegy hol adjak el, ugyanannyit ker)
    -sok elelmiszer hasonlo aron van mint itthon (sot keleteuropabol viszik a my lidl pony tartalmu loburgereket is)
    -viszont sok dolog dragabb, jellemzoen amit helyben allitanak ele (lakasok berleti dija, utazasi koltseg, stb.)

    Egyebkent angliaban jellemzoen egy atlag munkas egy atlag magyar ertelmisegi szintjen elhet. Ennek oka a magasabb angol tokekoncentracio. (tehat a magyar meg a kinai minimalber szinvonala es az itthon fizetett valutahitelek meg az afrikai munkasok finanszirozzak a magasabb angol bert) Ez volt a gyarmati rendszer alapja is, nem sokat fejodtunk. Annyi valtozott, hogy a szabad tokearamlas melle van szabad munkaeroaramlas is, tehat aki akarja reszese lehet az angolok magasabb szinvonalu eletenek.

    Persze ehhez kepest pl. nemetorszagban nemelyik tartomanyban most kb. 30%-os a gyerekszegenyseg, mindez ugy, hogy a bevandorlok jellemzoen ebben nincsennek is benne, tehat az oshonos nemetek elnek rosszul. Az, hogy mennyire rosszul persze mar relativ fogalom.