• Tetsuo
    #92
    Szemelyes tapasztalatom (es megfigyelesem) az, hogy Ángliaban a bevandorlo muzulmanok tobbsege kulsosegekben tartja szokasait, hagyomanybol, menozesbol stb. de a vallasuk lenyegeben megtorik ugy, hogy tobbseguk bizony kapitalistabb, mint az angolok.
    Ok azok, akik felvasaroljak az uzleteket, hazakat, ok azok, akik seftelnek mindenhol, ok azok, akik nezik a jobb befekteteseket, akar kamatokat is!
    Tobbseguk bizony nem iszlam banknal tartja a penzet, hanem a Lloyds-nal vagy a Barklays-nel.
    Uj csecsebecse megjelenesekor, az Apple Sotre-ok elotti sorok nagy resze is beloluk all.
    Muzulman ismeroseim, kollegaim tobbsege jatszik Playstation-on, focimeccset nez, tipikus gagyi, ugymond a kapitalista ideologiat tukrozo videoklipeken csung.
    A csajok bar viselik a csadort ill. burkat (ok mashogy hivjak :)), azert eljarnak a helyi (angol) diszkoba.
    Angliaban ill. az Egyesult Kiralysagban a legtobb muszlim bevandorlo Indiabol es Pakisztanbol jon, de vannak mas orszagbol is. Nem nagyon tartjak a kapcsolatot mas orszagbelivel, gyakran van indiai muszlim es indiai kereszteny kozott is baratsag.
    Az ott szuletettek, akar a 2. vagy mar a 3. generacio pedig nagyon alkalmazkodo.
    Raadasul a muszlim vilag is tobbszorosen meg van osztva, tanultabb muszlim ismeroseim szerint emiatt soha nem lesz egy nagy egyseges muszlim kozosseg pl. Europaban. Szerituk az iszlam is higul ezerrel Europaban a rossz hatasok miatt. Persze, erosebb, mint a keresztenyseg, de nekik sem kell sok (nehany generacio) , hogy egyszeru hobortos divatta legyen egy szubkulturanak.

    Mas europai orszagokban is hasonlo lehet a helyzet. Az ketsegtelen, hogy a keresztenysegnel jovsl erosebbek ma mar, hiszen az mar eltunt az EU-ban ill. Lengyelorszagban, Spanyolorszagban.. nehany helyen erotlen, jelkepes hagyomanyok maradtak meg egy ideig.
    Az EU tesz rola, hogy megszuntesse...