• Magiszter
    #15
    Hát nem tudom.
    Ha csak az IP-met látják és megteszik a feljelentést, akkor kihívom őket és kérem hogy mutassanak rá mit is töltöttem le. Mert addig csak közvetett a bizonyíték. A titkosított vinyómnak meg nem adom ki a jelszavát, hisz nem vagyok köteles terhelő tanúvallomást tennem magam ellen. Ha köteleznek rá bíróságilag, akkor meg ja... hát éppen elfelejtettem. Belátható időn belül nem törik fel, tehát bizonyíték nem lesz.
    Az meg a másik hogy bár torrent esetén le-és-fel is megy a töltés, beállíthatom úgy hogy 0 legyen a felöltési sebesség. Magyarországon pedig legális a letöltés, ha nem programról van szó. Persze nem sok zárt tracker szereti ha nincs feltöltésed...
    Szóval azt nem tudom hogy néznék e, megy e feltöltés vagy csak kikopizzák az IP listát és küldik a feljelentést?

    A torrent-et titkosítva meg csak annyit látnak, ha nincs kémük a trackeren, hogy P2P adatforgalom van. A csomagokba már nem tudnak benézni. Mivel a torrent =/= illegális cselekvés, ezért ez alapján nem is jelenthetnek fel. Hisz lehet hogy Linux-okat töltök/osztok meg, vagy éppen Steam-en garázdálkodom. Úgy tudom az is ezt használja. De akár a családi videóimat oszthatom meg a kanadai nagyszülőkkel...

    Az meg még egy dolog hogy a szolgáltatóknak felérne egy harakirivel ha szürnék a saját ügyfeleiket. Hiszen kinek kell 100/50-es csomag, ha csak youtube-ozik, meg böngész? Arra már bőven megteszi egy 5Mbit-es net is, még ha HD youtube-ozik is. Már pedig az ilyen belépő csomagok negyedannyiba szoktak kerülni mint a nagyok. Tehát ha az eddigi nagy letöltők visszavesznek a sebességből, akkor a szolgáltató szív mint a torkosborz.
    Ráadásul a szolgáltatót nem lehet kötelezni rá hogy regisztráljon be minden trackerre és nézze ki mit tölt le, majd küldje a jelentést a MI6-nek. Hiszen a szolgáltató nem köteles oknyomozói tevékenységet folytatni. Max ráenged egy szűrőt a hálóira hogy a P2P forgalmakat monitorozza. Ahol bele tud nézni a csomagba és illegális tartalmat lát, oda feljelent, ahol nem, ott engedi tovább.

    Amúgy nem tudom látjátok e: Filmletöltés = terrorizmus
    Ha felrobbantasz egy épületet, jobb helyeken halálra ítélnek. Ha letöltesz egy zenealbumot, teljes vagyonelkobzás + börtön = halálra ítélnek. Hiszen kevesen lesznek képesek 5 év börtön után szó szerint 0-ról indulni. Inkább kötél a nyakra, kő a lábra.
    Ezt meg erősnek érzem. Ha betörök a Louvre-ba és lekasztom Lizát a falról, majd kisétálok vele, kevesebbel megúszom :D
    De ha hirtelen felindulásból agyonverem a szomszédot, akkor is kevesebbel megúszom... Elképesztő világot élünk...