• NEXUS6
    #112
    Jó amiket írsz. Tényleg semmi nyoma egy átgondolt akciótervnek, a gazdaság új energiahordozókra történő átállításának. Ettől kezdve kérdés, hogy milyen komoly ez az egész egyáltalán. Mert ezexerint marhára nem az.

    "Azt is pontosan rögíteni kellene, hogy az emberiség milyen létszáma kívánatos, és ennek érdekében a túlságosan szaporodó népek szaporaságát hogyan kell korlátozni."
    Höhöhö! Na ugye, hogy ugye!
    Namost pontosan ez az a mondat, amit a konteósok az összeesküvők egyik leginkább alapmotivációjának tartanak. Egy Malthaus-i koncepcióból fakadó, szvsz baromság.

    Mert ugye mennyi is a Föld eltartó kéessége!? Azt mondjuk már rég túl vagyunk rajta.
    Na igen, de milyen technológiai szinten? Mert ugye gyüjtögető életmóddal egy adott földterület nem sok embert tud eltartani, halászva/vadászva többet, mezőgazdálkodva mégtöbbet, modern nagyüzemi, műtrágyás, miegymásos mezőgazdaságot folytatva meg mégtöbbet, és talán ezen felül is van technológia. Szal?

    Kicsit tudományosabban és a másik oldalról folytatva, antropológiai, humánetológiai szempontból egy adott kultúra által használt tárgyak száma és bonyolultsága, a munkamegosztás miatt jellemző az adott kultúra tagjainak létszámára. Ergo, ha csökkentjük, vagy befagyasztjuk az emberiség létszámát az visszafejlődést, vagy legalább is stagnálást fog eredményezni az emberi kultúrában. Valszeg a kultúra sok minden szintén befagy, pl a tudomány is.

    Na most én ennek nem vagyok híve.:(