• lordsithlord
    #56
    Tipikusan az a helyzet, amit egy korábbi cikknél leírtam neked: nem nézel utána a dolgoknak, de kötözködsz...

    A végül Medinánál megvalósuló radar egy 3 tagú 3D-s RADARRENDSZER része. A 3 tag: Medina, Békéscsaba, Bánkút. Utóbbi kettő 2011 december óta már próbaüzemben van, Medina pedig 2013 szeptemberére lesz kész a tervek szerint és az év végére már túl lesz a tesztüzemen és élesben fog működni.

    Valóban, ez a rendszer a korai előrejelző rendszer (jé, csak nem van magyar megfelelője annak a szép early warning kifejezésnek?) részeként épül, ami ugyan valóban korábbi, mint a rakétapajzs, azonban a fejlesztés folyamán annak igen fontos elemévé vált.

    Azt azért kicsit komikusnak tartom, hogy még egy magyar helyzetről is csak angol linket tudsz adni, miközben ezzel a témával tele van az egész internet magyarul is.

    Egyébként ha utánanézel, még nem biztos, hogy szükségesek a réskitöltő századok, egy, a HM-től származó nyilatkozat szerint lehetséges, hogy szükségtelenek lesznek, ezt még vizsgálják. Mielőtt itt is forrást követelnél, tessék, itt az eredeti cikk: http://nol.hu/belfold/20110310-tul_alacsony_a_medina_

    "A USA szamara Eszak-Korea, meg Iran, meg Kina okoz komoly(!) problemakat, nem MO :)"

    A felsorolásból hiányzik a nagy mumus: Oroszország.
    Egyébként ezek az országok már nem a probléma kategóriába esnek, hanem a nemzetbiztonsági fenyegetés kategóriába. Az már egy másik liga. Mi csak probléma vagyunk, ők már kockázat.

    Megjegyzem, elég érdekes dolog, hogy anno volt 5 lehetséges helyszín, ami közül mit ad isten csak a 2 elutasított merül fel mindenhol, a többiről nem nagyon hangzik el semmi. És ismét megelőzendő a linkkövetelésedet: http://jno.hu/hu/?&doc=tubes_b3

    Mint ahogy az is érdekes, hogy mind a Zengő, mind pedig a Tubes fokozottan védett területté lett anno nyilvánítva. Gondolom nem ok nélkül. Namármost, ha akkor olyan fontos volt a politikusoknak a terület, hogy védetté nyilvánították, mert valamilyen ritka növényfaj ott él, akkor vajon most miért szidják a környezetvédőket, mikor emlékeztetik őket arra, hogy mi volt az oka a korábbi lépésüknek?