• usersg
    #9
    "Franciaországban egy törvény kimondja, hogy nem köthető egy termék megvásárlása egy másik termék megvételéhez."

    Ez itt a fontos rész... Remélem el tudod olvasni. Ha te bemész a boltba, és kérsz egy kiló kenyeret amilyet nem lehet máshol kapni, de a kereskedő egy liter tejet is kifizettet veled, akkor bajba kerülhet. Így érthető?

    A notebook a lenovo terméke, míg a windows a Microsoft -é. A kettőt csak együtt voltak hajlandóak eladni, és ez itt a gond.

    Mellesleg a windows licenc -ben is benne van, hogy nem kötelező azt elfogadnod, és ha nem teszed, jelezd a kereskedőnek...
    Csak hab a tortán, hogy a gyártónak szinte semmibe nem kerülne egy olyan adminisztrációs rendszer bevezetése, melynek segítségével az előtelepített gépek esetében, még a kereskedőnél jelezhetnéd hogy nem tartasz igényt az operációs rendszerre, így az aktivációs kódot hozzárendelik egy másik masinához, neked meg a helyszínen törlik a partíciót... Mondjuk egy erre szolgáló boot -olható CD -t/pendrive -ot mellékelne a lenovo minden kereskedőnek, és ha a vásárló úgy kívánja, ezt becsúsztatva eltűnne a software, majd egy weboldalon jelezhetni kellene a notebook eladásakor hogy a windows eltávolításra került.

    Persze ezt most csak így hirtelnjében írtam, bizonyára lehetne még finomítani a dolgon, de meg lehetne oldani, és biztosan olcsóbb lenne biztosítani a lehetőséget, mint pereskedni.