• winnie
    #6
    ". Utálom, mikor nincs befejezése valaminek csak nyújtják (pl Lost)."

    a sorozatok márpedig ilyenek. technikai kérdés. nem fejezhetik be minden évad végén a sorozatot, mintha ott lenne a vége. (a lostot nem értem, egyike azon nagyon, nagyon kevés sorozatnak, aminek nem csak befejezése volt, hanem eleve megmondták, hogy mikor lesz vége. ilyet szinte sosem tesznek.)

    mondjuk maga a filozófia is meglepő, miért a vége érdekel egy sorozatnak? eleve nem is jut eszembe, hiszen amikor nézem hétről-hétre a részeket, akkor nem arra gondolok, hogy holnap, 2 vagy 5 év múlva hogy lesz vége. amikor elér a végére, lehet bosszankodni, hogy le lett-e zárva vagy sem, de roppant keserűnek kell lenni ahhoz, hogy 4-8 éve heti sorozatimádat után valaki a lezáratlanság miatt hirtelen megutáljon egy sorozatot. nem mondom, hogy nem fontos a befejezés, de ahhoz, hogy valaminek a 3. évadját istenkirálynak kiáltsam ki, teljesen sokadlagos tényező.

    meg egyébként is, mi az, hogy befejezés? az élet a sorozat vége után is megy tovább. hacsak nem azzal fejezik be, hogy mindenki halott a végére. ilyen sorozat is volt 2-3 az elmúlt években. volt öröm?:)