• Irasidus
    #89
    Kik azok a szakértők, hol vannak a nyilatkozatok? Egy hete jelentették be, hogy a földrengés és a szökőár során megsérült három blokk elérte a stabil hideg leállított állapotot. A mérések szerint a sugárzási szint a telephely határán nem haladja meg az 1 mSv/év (1 millisievert/év) értéket. Eddig mérési adatokat te nem írtál, semmit. Csak démonizálod a sugárzást.

    A ChernobylInterinform nevű ügynökség 1987 óta szervez túrákat ebbe a zónába szakemberek és újságírók számára, később ez a lehetőség a civilek számára is megnyílt. Teljes körű ellátást (szállás és élelem) biztosít az érdeklődők számára, valamint a Kijevből érkezők oda- és visszaszállítását is vállalja. A Zóna ma egy külön, saját szabályai szerint élő "miniállam". 2827 km2 területen helyezkedik el, tehát valamivel nagyobb, mint mondjuk Nógrád megye. A Zónába nem lehet csak úgy bejutni – a belépéshez speciális engedélyekre van szükség. A terület szögesdróttal van elválasztva a külvilágtól, és csak megfelelő átkelő pontokon keresztül lehet bejutni. Kilenc ilyen átkelő hely van jelenleg kialakítva. A Zónát egy erre a célra létrehozott szerv, a „30 km-es zóna Állami Adminisztrációja” felügyeli, amely az ukrán Rendkívüli Ügyek Minisztériumának felel. A „Zónának” is, mint minden államnak van egy „fővárosa”, központja: ez a több száz éves Csernobil városa, kisebb kivételektől eltekintve az egyetlen település a „Zónában”, ahol emberek laknak. Csernobil lakói azonban nem állandóak, ők a város dolgozói, akik 2-3 hetes turnusokban váltják egymást. A Zóna biztonságáért egy többszáz főből álló rendvédelmi alakulat felel. Ők gondoskodnak arról is, hogy senki se juthasson be engedély nélkül a területre. Az illetéktelen behatolást a törvény is bünteti.

    Mondom googlizd ki honnan veszem a robotkarokat, hamar meglesz ha tudsz angolul! Ne én rágjak mindent szádba, na. Ha tényleg nem megy, akkor segítek.