• Doktor Kotász
    #92
    "És a válság eljövetelének megjóslása? Vagy mindennel így van minden közgazdász? Akkor lehet nekem is közgazdásznak kellett volna mennem, ha nem jön be amit javaslok megindoklom mondjuk hogy nem lehetett tudni előre."

    Nem a francokat nem lehetett látni. Csak a döntéseket nem a közgazdászok hozzák, hanem a politikusok. Egyébként a közgazdaságtan kurva jól leírja, hogy miért követik egymást a növekedési és a recessziós korszakok.

    A jelenlegi válságnak egyébként az iraki háború az oka. Magas költségek, az állam elvonta a pénzt a gazdaságból az állampapírkibocsátással, ami felhajtotta a kamatokat, ami bedöntötte a lakáshitelpiacot, ami magával rántototta a hitelintézetek és az ingatlanalapok egy részét.

    Ez baromira nem a közgazdászok bűne volt, hanem Gorge W. Bushé.


    "Nem írtam mikro és makro gazdasággal kapcsolatos dolgokat. Általánosítottam. Most te azt hiszed a makrogazdasági intézkedések nem hatnak az emberekre vagy a mikrogazdasági eseményekre? Te tényleg érzéketlen vagy a következményekre"

    Ezt sem értetted, nem baj. Szájbarágósan: A hitelintézetek a mikrogazdaság körébe tartoznak, ugyanis vállalkozások. Erre utaltam, merthogy az IMF-ről volt szó, és azok közgazdászairól, te meg kevered a bankok tulajdonosaival, akik vállalkozók. Te simán összemostad a pénzügyminisztereket, az IMF- vezetőit a brókerekkel, bankárokkal, merthogy közgazdászok. Az első csoport az államot vezetik, irányítják, a második csoport meg csak a saját cégének eredményeivel foglalkozik.

    "Azért ez is kifejezi nem hiszed következményei is lehetnek a rossz intézkedéseknek lévén lenézed azt is ha valaki elmondja a véleményét. Mi lenne veled felsőbbrendű közgazdásszal ha nem lennének virágárusok, parasztok (jó értelemben), gyári munkások, stb. stb. stb."

    Retardált vagy. Ki a fasz kért meg rá téged, hogy a nevemben beszélj?
    Írtam én, hogy nem kellenek virágárusok, meg basszák le őket a Tajgetoszról, mert nincs rájuk szükség? Ha nem, akkor mi az anyukád valagáért írsz úgy, mintha azt írtam volna?

    "De ha már az IMF-nél tartunk mondanál egy azaz egyetlen olyan példát ahol az IMF - és a szerinted általuk nem felállított feltétel-lista betartása - sikertörténetet okozott? Kíváncsian várom hol volt ilyen..."

    Mondjuk volt közvilágítás pár éve, meg anyád kapott nyugdíjat, mert nem következett be államcsőd. Nem kellene messze menni, de ahhoz is hülye vagy, hogy azt észre vedd, ami ebben az országban történt.

    "Jó igaz, neked van egy papírod. De azért ne nézz már le mindenkit, nem csak a diploma jogosít fel a tudásra és gondolkodási képességre (nem magamról beszélek...)! Sértegetéssel semmit sem érsz el."

    Tudod mit? Olvass el egy állatorvosi tankönyvet az első tíz oldalig, és utána már bele is kezdhetsz vakbelet műteni az ismeretségi körödben! Utána meg oktasd ki a belgyógyászokat, és várd meg a reakcióikat.

    Írt valaki egy baromságot, hogy a pénzen kamat van. Megjegyeztem, hogy nincs, és hogy káttam azt a netes videót, amin azt állítják, hogy van, és megjegyeztem, hogy annak állításai hamisak. Szóba került az IMF, te meg arról egy másik valótlan állításokat tartalmazó youtube-os videót ajánlottál a figyelmembe. Közöltem veled, hogy azt is láttam, és az is hemzseg a hazugságoktól. Te ahelyett, hogy emésztgetnéd, hogy becsaptak, ismét azt az áldokut ajánlgatod, hogy tájékozódjak. Te két hazug videóra hivatkozva kétségbe vonod azt, amit évekig tanultam úgy, hogy az alapfogalmakat is kevered, ráadásul olyan faszságokat is a számba adsz, amit nem is állítottam. Hát akkor most csodálkozol, hogy egy ismerethiányos megvezetett, önmagát tájékozotnak gondoló, de valójában hülyeségekkel okoskodónak tartalak?

    Mondom, tíz oldalt olvass bele egy álatorvosi szakkönyvbe, és utána menjél be a műtőbe kikapni a belgyógyász kezéből a szikét, hogy te jobban tudod, hogy nem szívkatéterezésre van szükség, hanem vakbélműtétre, és egy hirtelen mozdulattak amputáld a páciens feléd legközelebb eső végtagját, az orvost meg ugasd le, hogy dugja fel a seggébe a diplomáját, meg mit képzel magáról, hogy nálad jobban tudja!