• Doktor Kotász
    #85
    "Úgy látom te nagy ívben teszel a tényekre. Emellett felsőrendűségi tudatod mint kukacosé, lenézel mindenkit mert te vagy az ász legalábbis így hiszed."

    Csupán csak közgazdasági szakon végeztem a felsőoktatásban. Biztos nem tudom miről beszélek.



    "A mindenható közgazdászok akik még ahhoz is kevesek hogy egy már elindult válság kimenetelét akár megjósolják, mert csak a számokat látják."

    Egy meglévő válság, hogy érthető legyek, az már olyan, mint a fizikában a feketelyuk és az eseményhorizontja. Örvénylő akréciós koronggal. Aki belepottyan, annak annyi, és csak az elkerülésére vannak tervek.

    "És tudom nincs képzésük ilyen téren; de eszerint érzékük sem ahhoz hogy akár csak belegondoljanak a következményekbe."

    Pont nekik van fogalmuk róla, neked meg nem.

    "Gyakorlatilag leírtad, hogyha számszakilag rendben van, a kevesebb kevesebb, a több az több. De nem foglalkozol azzal hogy a szakmádra sincs szükség ha nincsenek emberek akik dolgozzanak, mozgassák a dolgokat."

    Kevered a mikro- és a makrogazdaságtant.

    A mikro foglalkozik a vállalatokkal és a pénzügyekkel, a makro meg az államháztartással, válságokkal.


    "Szóval csak nézd meg a filmet, nem propaganda film, és nem fikció még csak nem is elmélet. MEGTÖRTÉNT!"

    Mondom, hogy láttam, és orbitális baromságokkal volt teli.
    Szerepelt benne, hogy az IMF megjelent Argentínában. Utána meg mutogattak egy virágárust, aki szerint az IMF miatt ment tönkre az üzlete.

    Hát nem, a dilettáns kormánya miatt.

    Egyábként valld már be legalább magadnak, hogy a közgazdasági fogalmakkal sem vagy tisztában, csak láttál egy filmet, amit az ismereteiddel meg sem tudsz ítélni, de neked tetszett a tálalás és az hatással volt rád!