• teddybear
    #82
    Ami a hozzászólásodat illeti, hemzsegnek benne a szokásos és valótlan hülyeségek.

    "Ezt meg gondold megint végig. Az MNYP jó ötlet, ha van miből. De nem volt. A helyzet a következő volt, az állam felvett hitelt a hozzá be nem folyó járulék helyett. Ez után adót fizetett, a magánkezelésben lévő pénztárak ezen felül levonták a maguk magas jutalékát. Közben nagy eséllyel fialtatták a pénzt, nem volt beszámolási kötelezettségük, vagy legalábbis nem ellenőrizték. Közel dupla költség állami szinten.
    Ha onnan indult volna, hogy az összes eddig befizetett járulék-kifizetett pénz rendelkezésre állt volna, még igazad is lehetne. De az a nagy helyzet hogy nem így van.

    Azért kíváncsi lennék te mennyire rendelkeztél az MNYP-re befizetett összegeddel... Kivehetted? Szerintem nem. Nem rendelkeztél vele, csak annyira mint az államnak fizetett járulékrésszel."

    A magánnyugdíjpénztárba éppen úgy a bruttó fizetésemből vonták le a befizetendő összegeket, mint az állami adószerű TB és nyugdíj befizetéseket. Azaz pénz az volt rá. Csakhogy erre az összegre normálisan nem tehette volna rá a kezét a kormány.

    Ami pedig a kezelési költségeket illeti, az a törvényben limitált volt, a szőke liba hazugságai ellenére.

    Ami az összegyűlt pénz feletti rendelkezést illeti, az évjáradék formában történt volna, azaz a nyugdíjba vonulásom után kb. húsz évig kaptam volna vissza, évjáradék formában, havi lebontásban. Ez a várható összes nyugdíjam negyede lett volna. Ha előbb meghalok, akkor a leszármazottaim örökség formájában kapták volna meg.

    De Orbánék elvették, mindössze egy ködös ígéretet tettek cserébe, hogy talán kapok állami nyugdíjat, ha megélem. De, figyelembe véve azt a neurotikus gyűlöletet, amit a nyugdíjasok ellen táplál a fidesz, meg főleg a jobbik, jó ha egyáltalán kapok nyugdíjat. Mert már több ifjú titán üvöltözött, hogy minek nyugdíjat fizetni az ellenük szavazott "nyuggerekenek".

    Hogy hogy tudnak ilyen kijelentések után a saját szüleik szemébe nézni? Ha van egyáltalán még szülőjük...