• Doktor Kotász
    #61
    Te az IMF-et azért utálod, mert alacsonyabb kamatra adott volna kölcsön, mint amennyiért most kapunk? Az IMF-nek egyetlen feladata van. Ha egy ország olyan helyzetbe kerül, hogy az állampapírjait nem veszik, és nem tud megfizethető kamatra kölcsönt kapni, akkor legyen egy olyan szervezet, ami nem piaci alapon működik, és olcsóbban hitelezi a bajba jutottakat.

    És csak azért múködik, mert akik olcsóbban jutnak hitelekhez, azoknak megéri kezesként kisegíteni a hátrányosabb helyzetben lévőket, mert a bajban lévők csődje nagy probléma lenne nekik is.

    Magyarán az IMF nem azért létezik, hogy a csóró országokat kizsákmányolja, hanem azért, hogy a csóró országoknak kedvezményt nyújthassanak a jobb helyzetben lévő országok, hogy elkerüljék a csórók bukását, ami a gazdagabb országoknak is hátrányos lenne.

    Hogy értsd. Na ide figyeljél! Te olyan csóró vagy bazmeg, hogy senki nem ad neked kölcsön. Segítek neked. Felveszek én hitelt helyetted, oda adom neked, így a kamat is olcsóbb, mert nálam nem félnek, hogy nem tudom visszafizetni, de nehogy kurvákra, cigire meg piára költsd, mert pofán baszlak. Észnél légy! Fizesd a rezsid, vegyél kaját, pelenkát a gyereknek, a kocsmát meg kerüld!

    Na erre mondott nemet az Orbán.