• teddybear
    #133
    Van egy-két hülyeség abban amit írsz.

    "1. Irreálisan magas a fizetésük. Látszik, hogy az országuk azzal együtt is hogy folyamatosan leigáz és sarcol szuverén államokat masszívan veszteséges."

    Szerintem meg annyi a fizetésük, amit a munkaadójuk ki tud gazdálkodni, és hajlandó kifizetni. Többet nem fog úgysem fizetni, kevesebbet meg inkább. A mondat másik fele meg szimpla politikai maszlag. Semmi köze az emberek fizetéséhez.

    "2. Irreálisan olcsó náluk az energia (meg minden más is)."

    Fordítva. Nálunk irreálisan magas a benzin, az áram, és a többi energiahordozó ára. Meg mindenféle más ára is. Náluk jóval kisebb a jövedéki adó, meg a többi adóféle. Még az EU-n belüli árumozgást is megpróbálják megadóztatni nálunk, pedig az tilos. Lásd az autók regisztrációs adóját. Vagy azt, amikor a CD hologramos matricáját keresik rajtam. Pedig jogom van a Szlovákiában vett CD-t használni.

    "Ha meg kellene nézniük, hogy mire költenének, akkor nem cserélné egy átlag amcsi 5 évente a teljes lakásberendezését, meg nem tartana egy átlag család 3-4 autót, amelyek átlag életkora 5 év alatt van."

    Arra költik a pénzüket, amire akarják. Ki vagy te, hogy ebbe beleszólsz? Ha nekik ennyi autó kell, és ki tudják fizetni, akkor semmi közöd hozzá. Nekem sincs. Ha nem tetszik, akkor kínálj fel alternatívát. Ha jó nekik, akkor úgyis áttérnek rá.