• Kara kán
    #30
    Neked hányas az IQ-d?
    Ne is mondd, kitalálom: max. 100.
    Igenis, menjenek el a politikai pártok tüntetni az MNB elé, és emeljék fel jó magasra a tiltakozó jelszavakat tartalmazó táblákat. Mehetnek oda anarchisták is (ha már a G8-as találkozókon tudják rázni az öklüket), de az ún. szélsőjobbosok is.

    Kedves népszerűségre ácsingózó kispártok!
    Itt van a soha vissza nem térő alkalom!

    Mert mi az, kérem szépen, hogy Simor András főbankár fizetése 8 millió forint, miközben Afrikában...izé...Magyarországon éheznek, és emberek százainak, ezreinek mosta el a házát az árvíz???

    Ja, persze, hogy a szocializmus ellen kell tüntetni. Amerika kell ide, kérem szépen!
    Én azzal is megelégszem, ha a mindenkori MNB-elnök fizetését az Amerikai Egyesült Államok jegybankjának szerepét betöltő FED elnökének mai fizetéséhez kötik: kapjon annyit a mindenkori MNB-elnök, mint most a FED-elnök!!! Na, jó, úriember vagyok, évente lehet az infláció mértékével kiigazítani, illetve nem is, a GDP-hez kell kötni: ha az nő, nő a FED-vezér fizuja is, ha az csökken, csökken a FED-vezér fizuja is.
    Ugyanígy lehetne a GDP-hez láncolni a miniszterek fizetését is.
    Egyszerű ez, kérem szépen!
    Ehhez nem kell egyetemi diploma, vagy doktori cím, ezt józan paraszti ésszel is ki lehet találni.

    Amerika kell nektek?
    Hát akkor legyen TÉNYLEG Amerika: piaci verseny, teljesítménybérezés, alacsony adók, vállalkozóbarát környezet, a korrupció irtása tüzes vassal, halálbüntetés, a visszaeső bűnözők szigorúbb büntetése, fegyvertartási engedély, esküdtszékek, sheriffek, olcsó állam, minimális bürokrácia, az innováció felkarolása...
    Kihagytam valamit?