• gosub
    #47
    Végül is tökmindegy ki áll közelebb az igazsághoz, a lényeg, hogy ezáltal pontosabb és hosszabb távú előrejelzést tudnak e készíteni vagy sem. Nekem az a gyanúm, hogy messze nem áll arányban a belefektetett emberi munka, eszköz, pénz és járulékos korrupciós lenyúlás mint ami társadalmi haszon keletkezik.

    HA NÉGY NAPPAL HAMARABB TUTIBIZTOSRA JELEZTÉK VOLNA A CSAPADÉKMENNYISÉGET NÉGY NAP ELŐNYE LETT VOLNA AZ ORSZÁGNAK ÉS TALÁN...! Családok ezreinek mosta el a vagyonát tette őket földönfutóvá, sok milliárdos a kár. Pedig van egy OMSZ-ünk! De én akkor bízom bennük és az érvelésedben is hogy ezzel a jóárú szuperszámítógéppel soha többé ilyen esemény felkészületlenül nem éri az országot. Három nappal korábban már tornyozhatjuk a homokzsákokat, terelhetjük a vizet, üríthetjük a tározókat. !eked legyen igazad!

    Amúgy kerülök 'drága' gép közelébe, pl. egy 200 millás filmátíró gép, rég kitermelte a saját árát meg a következő modernebbét és rengeteg profitot.
    Azért az elképesztő, hogy évente átlag 60 meteorológust ontanak a nyakunkba. Hol van ezekre szükség? Tiszta Galaxis utikalauz stopposoknak, őket kéne a stájlisztek és provident hitel ügynökök mellé fektetni oszt kilőni egy másik bolygóra.