• kvp
    #18
    "Afrikából pedig tömeges népvándorlás fog indulni a fejlett országokba, ergo megnő a bűnözés is."

    Vagy automatikusan mennek vissza ahonnan jottek, esetleg a hataron be se engedik oket. Ez mar most is megoldhato lenne, ha aknazarral vedenek europa deli hatarat, nehany robotrepulovel es hajoval kiegeszitve.

    "Képzeljétek el az évente bekövetkező párizsi zavargásokat szerte a világban, ahogy gyújtogat a szegény réteg, mert nem jut vízre se. Igen, a tűzoltók majd tengervizet és szennyvizet használnak majd oltásra"

    Nem szukseges. Ilyenkor lezart ovezeteket kell kialakitani, aminek a hatarat kell csak orizni. Ezutan a nagy san franciscoi tuzveszben kiprobalkt modon a hatarvonalon fel kell robbantani minden egheto epuletet, majd eldozerolni a tormeleket. A szabadda valt teruleten opcionalis modon izraeli mintara kialakithato egy fal. Aki bent maradt az ezek utan azt gyujt fel amit tud, de a tobbieket mar nem igazan erinti.

    Az igazi gond a legkor lesz, mert oxigen nelkul eleg nehez lesz lelegezni, de ez a teljes bioszferat erinti es ha eljutunk odaig, akkor mar nagyon nagy gaz lesz, bar erre is van megoldas, de nem tul olcso. (nuklearis energiat hasznalo atmoszfera generatorokat kell letrehozni a kieso novenyzet potlasara)

    "lég érdekes párhuzam van egy-egy technológiai fejlesztés és az előtte pár évben megjelenő sci-fi / jövőben játszódó filmek között."

    Nem egy-ket ev, hanem egy-ket evtized, vagy a peldak alapjan jo 40-50 ev. Az elso fabol keszult kellek tablet-ek a startrek-ben jelentek meg a 60-as evekben. Az elso radios halozatra kotott tablet prototipus 1973-ban keszult, aztan kellett meg par ev (37 ev), amire vegre mindenkinek lehet sajatja. Eltartott egy ideig a fejlodes...

    "Ettől már csak 1 lépés az, hogy a kocsi tudja, hogy hol vagyok (melyik parkolóhelyen) és már magától megveszi a jegyet - másodperc alapú elszámolásban"

    Neked szlovakiaban kellene kamionoznod, ott mar hasznaljak ezt a rendszert az autopalya dijakhoz, bar egyelore csak annyit hallani, hogy tiltakoznak ellene...

    "Na meg, hogy egy tablettától fogunk majd jól lakni, nem kellenek majd nagy adagok. Csak egy tabletta be, aztán hopp, tele is lettünk.. Hogy mié a Mézgáék jutnak erről eszembe."

    Nekem meg a Jetson csalad a 60-as evekbol. 3D-s tv sztereokamerakra alapozva, toronyhazak, takaritorobotok (a Jetsoneke mindig megette a macskat), es a kaja tablettak is itt jelennek meg: George Jetson felkel, reggelizik, bekap egy tablettat es megszolal: "keresu a kave", majd megiszik egy pohar folyadekot, ujra megszolal: "odaegett a piritos". A felesege erre megigeri, hogy majd megjavittatja a kaja keszito automatat. Mindezek ellenere az a sorozat olyan igazi 1960-as evekbeli bekes vilag volt. A valodi jovo kevesbe tunik vidamnak es mint a klasszikus polo szoveg mondja: "Ha ez mar a jovo, akkor hol a repulo autom?"