• djw
    #15
    az hogy minden kütyünk hálózatban lesz nem nagy újdonság... elég ha csak az ms x-deskre gondolunk. Ilyen terméket már majdnem minden nagy gyártó fejleszt. + mellé jön még az értintőképernyős kütyük terjedése mint az apple cuccai (iphone, ipad, istb).

    Továbbá érdemes megfigyelni a filmes ügyeket. Elég érdekes párhuzam van egy-egy technológiai fejlesztés és az előtte pár évben megjelenő sci-fi / jövőben játszódó filmek között. Lásd: különvélemény, vasember 1-2, stargate, startrek (ne az elvadult robotos részt nézd, hanem a használt számtech/infótech cuccokat).

    Az atomok teleportálásával, beültetett azonosítókkal, dns azonosítással és hangfelismeréssel és idővel lehetővé válik majd az ami a startrekben is volt: "kávét kérek két cukorral közepesen forrón".

    Ehhez képest az hogy a telefonommal tudok már ma is parkolójegyet venni csak egy apróság. Ettől már csak 1 lépés az, hogy a kocsi tudja, hogy hol vagyok (melyik parkolóhelyen) és már magától megveszi a jegyet - másodperc alapú elszámolásban :D