• Komolytalan
    #26
    Jaj, ez a flash proci fogyasztás már megint... A flash ha nem csinál semmit 0 prociidőt fogyaszt. Ha csinál valamit, akkor 2 dolog fogyaszt benne:
    1. megjelenítés. Ez C-ben van megírva, agyonoptimalizálva, telekúrva assembly betétekkel. Magyarán ha C-ben csinálnád meg, lassabb lenne, mert te nem k.rhatán el pár millárd dollárt arra, hogy +1.4FPS-t kicsikarj a playeredből.
    2. kód. Na ez meg actionscript, ami tökre hasonlít a javascripthez, javahoz. Ugyanolyan tárgykódú fordítója van, mint a javanak, ugyanolyan VM-ben fut mint a java (szerintem a compiler/VM fejlesztője is látta a sunos forráskódot). Mivel platformfüggetlen, ezért más nem is nagyon lehetne. Szóval ha ez lassú, akkor lassú a java is, ami per pill a leggyorsabb platformfüggetlen nyelv.

    Egyszóval a flash annyira gyors, amennyire egy platformfüggetlen, hardwarefüggetlen, 2D grafikus programnyelv gyors lehet. Az hogy lehet benne lassú cuccost készíteni, sőt alapban könnyű is, az tény. Sajnos flasht nem csak programozók használják, hanem sok grafikus. Ez mondjuk javascriptnél nem jellemző. Amíg a cégek nem látják be, hogy a flash nem gyerek kezébe való, addig lesznek is szar flashes cuccok a neten.