• waterman
    #4
    "Ez a veszély a felhasználók 5-10%-át fenyegeti, jellemzően azokat, akik napi rendszerességgel több mint egy órán keresztül, nagy hangerő mellett használják készüléküket."

    - bullsh*t.. minden fülbedugós hangkeltő eszköz használata idő előtti halláskárosodáshoz vezet, mert szimplán nem ilyen igénybevételhez alakult ki a hallószervünk. ha kis hangerővel hallgatja is az ember, akkor is túl intenzív az a hangkép amit lead, egy idő után cakkos lesz az ember hallásgörbéje, ha akarja ha nem. talán a nyitott rendszerű fejhallgatók már nem olyan kártékonyak, de azokat sem szabad hangosan hallgatni.

    különben meg nem hiszem, hogy csak 5-10%-ot érintene.. akik az utcán hallgatják, azok vagy feltekerik a hangerőt, hogy kizárják az utca/busz/vonat/villamos/metró zaját, vagy nem hallanak semmit. akik odahaza hallgatják, azokkal is el tud szállni a hangerő, mert milyen jó már, hogy dübörög a basszus. én inkább a hordozható zenelejátszót használók 50-60%-át saccolnám potenciálisan veszélyeztetettnek.

    "azonban elrendelik, hogy a használati utasítást tartalmazó kézikönyvben szerepeljen egy olyan nyilatkozat, amely a túlzott hangerő káros hatásaira figyelmeztet"

    - úgy őszintén, ki olvassa azt el? a dobozra kéne ráírni nagy piros keretbe, hogy a túlzott hangerő megrohasztja az agyat.