• BlackRose
    #47
    OFF:

    Ezt most jóindulatból mondom.

    Nézd meg a Braveheart című filmet és az első harmadában van egy jelenet amikor a kis William kezébe veszi a kardot és gyűlölettel teli arcal nézageti, a nagybácsi aki viszont nagy és okos ember kiveszi a kezéből és azt mondja neki "előbb tanult meg használni ezt (és a fejére mutat) és csak aztán ezt (a kardot mutatja)..."

    Szóval mit akarok mondani, látom elképesztő mennyiségű gyűlölet van benned és ennek valószínűleg van valami gyökere, de szinte 90% biztosra veszem, hogy azért van ez igy mert pici a tudásod és mert az amit tudsz az általában téves. Ronald Reagan (volt amerikai elnök) mondta, hogy "nem az a baj ha valaki nem tud semmit hanem az a baj ha mindent ami tud téves", és mondhatom nagyon igaza volt neki.

    Tehát most halgasd meg a jóindulatú tanécsomat mert egy olyan ember monda neked aki nem akar rosszat senkinek és aki tisztában van a korrupt kormányok és korlátlan hatalmű állam veszélyeivel stb. (irásaimból itt az SG-n is sokat tanulhatsz erről). Tanulj és aztán beszélj. Az ilyen téves és extrém mondások nem segítenek a szabadságnak inkább megsértik és gyengítik azokat a kritikusan racionális köröket amelyek tényleg próbálkoznak javítani a helyzeten. Az észt kell alkalmazni és nem a kardot. De az észt csak akkor tudod alkalmazni ha megfelelő adatokkal rendelkezel és ha ezeket az adatokat feltudod dolgozni mert logikád és értelmes gondolatmeneted van.

    A logikával viszont vigyázni kell mert az első fokozaton nem szabad befejezni mert téves lesz az eredménye, ez a legtöbb mai tanúlt és művelt ember hiányossága, még amikor valós adatokkal is rendelkeznek csak egy fokozatú logika után dontenek (az érem másik oldalát nem veszik figyelembe).

    Ezt nem sértegetésből mondom hanem jóindulatból, mert ha igy beszélsz ahogy itt beszéltél nem lehet semmi értelmes társadalmi életed, a gyűlölet nem vezet sehová, csak keserűségbe és magányba vagy egy olyan kis extrém csoportba akinek ugyanezek a gondjai vannak mint neked. A társadalom és a világ gyönyöre nem a bezártságban van hanem a cserében (ötletek, információk, munka, stb.) és együttműködésben. Egyik cél az kell legyen, hogy megvigyázzuk a társadalmat és növeljük a társadalom szabadság szintjét, a megoldás nem a társadalom megosztásában vagy megsemmisítésében van, hanem az emberek felvilágosításában és együttműködésében. A korrupt kormányokban is emberek dolgoznak, amikor hazamennek 99% ugyan olyan ember mint mindenki más, nem jobb és nem is rosszabb, a rendszer az amin változtatni kell, a bürokraciának öröklődő tulajdonságai vannak, a bürokráciát NEM lehet javítani, negatív hatását csak úgy lehet csökkenteni ha magát a bürokráciát csökkenteni tudjuk. A jogrendszert szintén csak akkor tudjuk megváltoztatni ha világosan megmondjuk, hogy minek hol a helye. Sajnos a bürokrácia megtesz mindent, hogy a jogrendszer egy zűrzavar legyen amiben senki semmit nem ért, mert az felel meg neki, ezért kell csökkenteni, hogy csökkentsük a befolyását. Demokráciában élünk ha elég felvilágosultak vagyunk akkor megtudjuk változtatni a dolgokat, de az igazság az, hogy ezzel a tudásal sajnos ez az amire képesek vagyunk, mi választottuk és maguk közül választottunk, sajnos a kollektív tudásunk ennyire elég.