• halgatyó
    #26
    Megnéztem ezt a videót:-)))) Az aranyrudacskákat először tompahegyű töltényeknek néztem:-))

    Nos, ez egy kissé bulvárszagú videó, bár pusztán ettől még nem vonom kétségbe az általa (és általad:-)) közvetített megállapítást az akupunktúra hatásának objektív létezéséről.

    Szerintem ha megpróbáltak volna tárgyilagosabbak lenni a filmecske készítői, akkor étékesebb film-alkotással lennénk gazdagabbak. A következő kérdések vetődtek fel bennem:

    -- Meglehetősen nagy létszámú és nagyméretű aranyrudat láttam. Megpróbálom elképzelni a műtétet... hát nem lehetett 10 perces, az biztos.

    -- A "reuma" szót a hétköznapi nyelv meglehetősen SOKFÉLE betegségre használja, ez amolyan gyűjtőfogalom. Sajnos, erről egy picivel többet tudok, mert nekem is van valami hasonló mint ennek az oroszlánnak (pedig jóval kisebb vagyok:-))
    Szóval itt 4féle betegségre tudok tippelni hirtelen: a.) idegbecsípődés b.) inhüvelygyulladás c.)izomgyulladás d.)valódi reuma, azaz megfázás miatti izületi vagy egyéb gyulladás, ez utóbbi is lehet kopásos eredetű, lehetne csontkinövés jellegű (de akkor arra műtötték volna), mikroba eredetű vagy autoimmun eredetű...

    -- A barlangból kisétáló oroszlán tényleg eléggé kábának tűnik... vagy reumásnak. Érdekelne, hogy hogy van MOST. (a filmből, amit megnzétem 4szer, nem derül ki hogy mikori a tévéműsor)
    Nem akadékoskodni akartam, csak óvatosság, szkepticizmus.
    Én örülnék a legjobban ha lenne BÁRMILYEN gyógymód