• BlackRose
    #65
    Én általában amikor bűnről és bűntetésről beszélnek, két kérdéstre szoktam keresni a választ:

    1. Volt e erőszakos cselekedet, (erőszakos) kényszerítés?
    2. Volt e csalás-félrevezetés?

    Ha ezekre a kérdésekre a válasz nem egyértelmű IGEN akkor nincs bűn és a bűntetés elrendelése/végrehajtása az igazi bűn.

    Persze nem akarom itt saját véleményemet kivetni mindenkire, de azért érdekes, hogy senki sem gondolkodik el azon, hogy miért is bűn a bűn valójában... és mi az ami indokolhatja a bűntetést.

    Más kérdés, ha károsított van (és itt most arra kell adni választ, hogy mi is valójában a károkozás, mikor okozta a kárt valaki és mikor lett a kár csupán normális cselekedetek eredménye vagyis mikor van kár és mikor nincs és mikor van felelős a kárért és mikor nincs) akkor a bűntetett nem a birokrata bandát kell gazdagítja hanem a károsítottat kártalanitani kellene. Gondolom az AMD nem fog ebből a milliárdból egy centet sem látni.

    Szóval ha neutrálisan nézzük a dolgokat mellőzve az érzelmeket és előítéleteket valamint az irigységet és inkább a logikus analízisre támaszkodunk akkor minden sokkal világosabb lesz. Sajnos a különböző "bizottságok" (EU vagy nem EU teljesen mindegy...) általában mellőzi a logikát és az érzelmeken, előítéleteken, irigységen és populizmus által táplált anyagi javak redisztribúcióján szokott lovagolni amióta világ a világ.