• dez
    #33
    Szóval, amiről én a #3-asban beszéltem, "brutto" nyereségnek nevezve, az itt a 2.-nak felel meg. (Igaz, ebből már le van vonva a termékek minden költsége, nem csak a gyártási költség. Továbbá a nagyker+kisker árréssel sem foglalkoztam, hamu a fejemre.)

    Persze ez a 6.148 milliárd nem csak a Wii-ből származik, de szerintem 1-2 milliárd biztos. (Ehhez csak annyi kell, hogy a 250 dollár fogy.ár gyártási költségen felüli részének 16-33%-a maradjon a Nintendonál.)

    Az már egy másik történet, hogy ebből utána lejönnek a cég működési költségei, az adók, és más effélék! Pontosan így lesz belőle netto, azaz adózott, tiszta nyereség.

    Aztán, miért ne lehetnék kíváncsi, mi a sorsa ennek a rengeteg pénznek, amit a Nintendo most megkeres? Oké, egy része adó. (Adóra + részvényesek részesedésére másfél milliárd megy összesen.) De a többi? Korábban töredék ennyiből is ki tudott jönni, most meg 2 milliárd csak a működési költség (bár ebben benne lehet a sw/hw fejlesztési költség is, de így sem kevés). Nem részletezett dolgokra 500 millió. És ott van még a 2,26 milliárd tiszta haszon. (Ez valószínűleg megy a bankba.)