• TBTPumpa
    #311626
    A kreatív és valamirevaló elmék már elhagyták a céget 6 éve.
    Az utolsó igazán jó évük a 2016-os év volt. WoW Legion a legjobb WoW kiegészítők között foglal helyet, illetve ebben az évben jelent meg az Overwatch is, ami egy baromi szórakoztató és ígéretes játék volt (nem gyenge hátszéllel a community részéről). Aztán idővel elfelejtettek foglalkozni vele a fejlesztők és így a játékosok is elpártoltak tőle. Ami az ezt követő években történt, arra talán jobb nem is emlékezni.
    Azóta ez a cég olyan, mint az új BioWare. Próbálkozik, de inkább csak saját magából csinál viccet.

    Én a 32-es szintig jutottam az Immortalban, aztán beleuntam és elmentem játszani mással... amiben több fantázia és szórakoztató faktor van, mint ebben a fantáziátlan, unalmas, rettentő repetitív és lehúzós köpedékben. A PC-s port alatt is egy halál gagyi és kezdetleges Android emulátor fut. WTF!
    És igen. Ha valamit komolyabban el akarsz érni, akkor pénzt kell költened benne. F2P játékkal még a maximális szint elérése sem leányálom (totál unalmas és monoton grindfeszt az egész). Aztán ott a gear fontossága az endgame részben. Dungeon, Rift, Insták... Ha a legjobb geart akarod ezekből kiszedni, akkor mindenképp valós pénzt kell költened. Ingyenes formában minimális geart ad a rendszer és az is hulladék. Plusz, ha PvP-ben szeretnéd megmérettetni magad, ingyenes játékosként hamar elkennek a bankkártyás csákók. Láttam videókat, ahogy 20-30 millió forintnak megfelelő pénzt költöttek el gearekre és úgy mentek PvP-re. Vagyis csak mentek volna, de PvP csak egy adott napszak adott időszakában volt (akkor is csak 2 óráig és nem a nap egészében!). Mi ez, ha nem a játékos totál hülyének nézése? És vannak, akik azt mondják erre, hogy ez jó, ez a "modell" a játékok jövője. Kösz, de inkább maradok a régi, "elavult" játékaimnál, amik még valamit adni is akartak, nem csak elvenni.
    És biztos vagyok benne, hogy a Diablo IV is el lesz cseszve. Az eredeti fejlesztőgárdát (köztük a vezető tervezőt és directort) már szélnek eresztették és rengeteg új arccal töltötték fel a pozíciókat. Biztos vagyok benne, hogy már ez sem olyan lesz, mint amikor a BlizzCon-on nagy lelkesedéssel bejelentették.
    A filmiparban is láttuk, milyen csodálatos, amikor egy új "kreatív" elméhez kerül egy már ismert, gigászi projekt (Star Wars: Az ébredő Erő - Az utolsó Jedik).
    Persze a tagcserék mellett is lehet simán jó egy játék, de ez már csak névben Blizzard, találnak rá módot, hogy elcsesszék. 10-15 évvel ezelőtt még volt szenvedélyük a játékok készítéséhez és a rajongóikhoz (nem kevés pozitív emlékem van a supportos és community-s arcokkal - aztán őket is szélnek eresztették J. Allen Brack fennhatósága alatt). Aztán a kulcsemberek távozásával le is degradálódtak egy közepes minőséget is alulról súroló fejlesztő céggé.
    Ma már csak egy dolgot tudnak, beárazni a "játékaikat":


    Némileg kapcsolódó videó:

    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2022.06.19. 17:22:58