• remark #53
    "Az infláció azért van mert mindenki koldul az államtól és az állam mindent teljesíteni akar, magáncégek koldulnak ilyen projectek olyan projektek, stb. és ezért vagy adóztatni kell vagy pénzt nyomtatni (gyakorlatilag nem is nyomtatják csak beirnak egy összeget a számlára)."

    Kar hogy megint ide lyukadtunk ki, hogy az ALLAM igy meg ugy. Ezt most ugy konyvelem el, hogy valami felreertes folyaman egyelore lehetetlenne valt az hogy az allaspontunk kozeledjen.

    Arrol is irtam mar, hogy ki vagy mi a problema motorja (nem az allam), es hogy a problema megoldasahoz semmi koze a "nemesfemfedezethez". Ezt mar csak azis jol mutatja hogy a maiakhoz megszolalasig hasonlo problemak a tortenelem soran mar tobbszor elojottek, es erdekes mod akkoriban meg nem is volt papirpenz. Ergo a problema valodi oka mas, nem az amit te mondasz.

    "A kapitaliznak semmi köze az inflációhoz..."

    Ha az inflacio folyamatat ugy irod le ahogy en, akkor meglatod a profittermeles mai menete es az inflacio kozotti hasonlosagot.

    "Kapitalizmusban a vásárló az akinek hatalma van, ha jól golgozol és azt termelsz amire szüksége van a vásárlónak akkor megveszi és profitálsz, ha nem akkor nem veszi meg és csőd a vége, a politika az amelyel ezt eltörölik és a vásárló hatalmát neutralizálják, mert sok cég és főleg a nagy cégek profitálnak akkor is ha nem hatékonyak."

    Tudom, mindig ezt ismetelgeted, de mondom, szerintem nem ez a problema lenyege. De vegulis mindegy. :-)

    Tettunk egy nagy kort, megbeszelve egy csomo aprosagot, hogy aztan vegul ugy foglald ossze az egeszet ahogy azt par honapja elkezdtuk. Egy dolog biztos, konzekvens vagy es kitarto. Ez is valami. De a konkulzio az az, hogy eltero a velemenyunk ezekrol a kerdesekrol. Ami egyaltalan nem baj.