• Atisz #73
    "szerintem a zárófilm a hallmarkon volt."

    Akkor elbeszélünk egymás mellett. Én a tv2-re gondoltam, ott tényleg félbehagyták a sorozatot. A Hallmark más tészta, kábeltv, persze hogy nem hagyják abba.

    Valóban, a Hősök, a CSI és az Ugly Betty esetében elég hamar kezdték vetíteni.
    De pl. a PB vagy a Lost esetében hosszú indokolatlan kihagyások voltak.

    "miről beszélünk? magyarországról. itthon még nem ment a második évad."

    Azért mert vki nem tudja hogy mi történik a 2. évadban, attól az még készen van. Nem lehet börtönsorozatnak hívni csak úgy látatlanban.

    te írtad, hogy kórházsorozat kell a népnek. ilyen alapon írhattál volna scifit. az sincs a 3 legnézettebb sorozat között. börtönös legalább van. tinisorozat kell a népnek. dettó nincs, de akkor nem értem, hogy miért a kórház? van 3 a főműsoridőben. nyomozós meg 5. akkor nem nyomozós sorozat kell?

    Én a Vészhelyzetre gondoltam a maga tizenakárhány évadával, amiből már minden színész távozott akinek egy csöpp esze is volt. Lehet hogy már nem a legnézettebb sorozatok egyike (nálunk legalábbis - bár akkor miért adják még mindig), de akkor is mindig ott volt az élmezőnyben és még a koppintás (Grace klinika) is baromi sikeres.

    "nem. a szappanopera nem sorozat."
    Pedig az. A bogár rovar, de a rovar nem biztos hogy bogár.

    "a pb egy sima bé akciósorozat álérzelmekkel, gyenge párbeszédekkel, székkarfamarkoló izgalmakkal. a vészhelyzet egy kórházi dráma nyilván okosabb dialógokkal, mint a "fussnk, májköl" (de ha nem nézed, akkor nem is értem hogy minősíted. vagy most a 4. évadot minősítetted, amikor nézted?)"

    Ok-ok, nem szereted a PB-et. De attól még nem kell így lehordani. Nézz meg imdb-s véleményeket (sokat) vagy kérdezz meg ismerősöket mit gondolnak róla. 10 ember közül aki látta 9-nek garantáltan tetszett garantáltan (saját példa, nem tudom bizonyítani, de próbáld meg akár állj ki az utcára és ot kérdezz ).
    Tudom erre most rá lehet húzni hogy kommersz ízlés. Áltlában ez akkor szokott előjönni ha vmi tényleg nagyon jó.
    A "fussunk májköl" beszólásodból kitűnik hogy nem sok részt láttál belőle.
    A Vészhelyzetből nekem elég volt 1 évad (még sok is) az állandó futkosás a műtőben, a céltalan ordibálás, a karakter közt kialakuló kapcsolatok nem tudtak lekötni. Ha ennyire vonzana ez a stílus, akkor inkább már a 3. Műszakot választanám...

    "talán a chicago hope nem dr. geigerre épül? ott is volt egy karakteres figura. vagy a 3lbs (agykontroll itthon) nem dr. hansonra? annyi a difi, hogy nem ensemble cast-os sorozat, vagyis nem sok egyenértékű szereplő van, de ez nem szokatlan. sőt."

    Nem ismerem az általad említett 2 sorozatot (sztem kitalálod miért) ezért nyilatkozni sem tudok róluk. Nem sok egyenértékű szereplő? Miről beszélünk, pont ezt mondtam én is. Dr. House a cinikus, bicegős doki enyhe alkoholista beütéssel, tökéletes központi figura...