• BStage
    #25
    "szerkeszteni, ezt NEM CSAK photoshoppal lehet megtenni! van sok más progi ami tud annyit mint a photoshop, ugyanígy az Outlook is egy windózos progi... persze LEHET HELYETTESÍTENI MÁSSAL!"

    jaj, ezt már annyiszor kibeszéltük és mindig jön valami "okos" aki kezdi elölről. A photoshop nem egy egyszerű képerszerkesztő, hanem a téma etalonja. Lehet jönni itt gimp-el és társaival, kérdezz meg valakit aki komolyan ért a témához és leesik a röhögéstől a székről a gimp hallatán, ha valaki a photoshoppot akarja helyettesiteni vele. NEM LEHET HELYETTESITENI ezekkel a játékszerekkel a komoly programokat. El lehet velük bohóckodni otthon, meg primitiv feladatokra, de itt nem ezekről beszélünk. Ugyanigy mit akarsz az outlook+sharepoint-al szembe állitani linuxon? Tudod egyáltalán, hogy mik ezek? Nem levelezőprogram meg egy website, hanem olyan csoportmunka RENDSZER amihez 10 év múlva se fogsz hasonlót látni linuxon. Openoffice, Office 2007 ellen? Na ne röhögtessük már egymást.

    "Elhiszem hogy ha te megkapnál egy linuxos gépet, megijednél, és rögtön a winhez nyúlnál"

    én nem ijedek meg egy linuxos géptől, üzemeltetek szervert is belőle, csak röhejesnek tartom, amikor ilyen komolytalan programokat akar valaki vérprofi win-es alkalmazásokhoz hasonlitani és elhiszi, hogy az ugyanazt tudja, csak ingyen...

    "elképzelhetetlennek tartod hogy egy gépen 1nél több oprendszer is legyen"

    nem elképzelhetetlen, de mivel itt évi 200 millió új pc-ről beszélünk a dual boot-os pc-k ezen belül igen elhanyagolható számot képviselnek. Igen, akkor is, ha neked RENGETEG ismerősöd használ dual boot-os gépet.
    Másrészről pedig, még ha jelentős is lenne a dual boot-os gépek száma, az is azt jelentené, hogy a kutya se használja még böngészésre se a linuxos boot-ot, csak a wines-t, ugyanis ezt mérték... Szóval én javaslom inkább azt fogadjuk el, hogy a gépek 99%-án nincs linux, mint azt, hogy van rajtuk, de még úgy se használják...

    "de az az elméleted miszerint a linuxszal vásárolt gépek 80%ára wint telepítenek viszont a windózzal vagy opr. nélkül eladott gépek szinte mindegyikén win fut, szerintem meglehetős szűklátókörűségről és elszigeteltségről ad tanúbizonyságot."

    az a bibi, hogy az nem az én elméletem volt, hanem egy felmérést tükrözött, még forrást is adtam hozzá. (tudod, mikor a szöveg kék lesz és ha fölé viszed az egeret, akkor megváltozik a kurzor, na az egy link... )
    ehh, ennyit a szűklátókörűségről.

    "ki kell ábrándíccsalak... "

    én is. infomérnök vagyok