• strogg
    #17
    Háát nem egészen értem mire is gondolsz pontosan.

    véleményem szerint aki olyan szinten be tud lőni egy win szervert, vagy klienst, hogy ne nyomják fel, vagy legyek általánosabb és világosabb; profin, annak igazán nem jelenthet akkora gondot egy linuxos géppel megtenni ugyanezt. a szakember kérdés teáht kicsit túl van misztifikálva. A szakember, az szakember. Van rá képessége elsajátítani mást is jól, ha akarja. Pláne, hogy megvan az előképzettsége.(szerintem, teszem hozzá).

    A borland linuxra is adott fejlesztő eszközt, ami nem olyan kiforrott, mint a wines, de a feladatát jól végzi. (használom, és elégedett vagyok vele:) Nem hinném, hogy linuxra nehezebb fejleszteni, maximum más.

    A média edition témába nem mennék bele, pl: azért, mert a microsoft windows media ed. egy az egyben a linuxos myth TV koppintása. De említhetném az emovieX-et is, amivel egy boot CD-t csinálhatsz, és ha ráheggeszted a filmet is, rögtön média központ a géped, a filmel:) De ott a xine, mplayer mint "mindenevő" lejátszó, és a mencoder, amihez két igen korrekt GUI is van, a "kovnerter", és a "gmencoder". Ez mindent kódol mindenbe.

    Bármilyen hihetetlenül is hangzik, a linux egyik "hibája", hogy nagyon "all in wonder". Minden van benne, nem is egy példányban. Ettől riasztónak tűnik. Számomra megmagyarázhatatlan okból a felhasználók nem vesznek komolyan egy rendszert, ha: nem pofátlan az ára, nincs nagyon lecsupaszítva, (tehát alig használható alapból), és nincs erőszakosan reklámozva. perzsen me szeretnmém megérni, hogy a linux ilyen legyen. És valóban egyetértek veled, minden hülye ne linuxozzon. Aki lát benne fantáziát, tetszik neki a rendszer, hisz benne, annak hajrá. A többiek kerüljék el.

    Olvastam erről egy remek fórum hozzászólást. Ebben minden benne van. "A linux igenis felhasználóbarát. Csak megválogatja a barátait ;)"