• Gabo
    #50
    Én se javasolnám senkinek, hogy hirtelen felindulásból papagájt vegyen!
    A papagájok alapvetően társas lények. Legalább annyi odafigyelést és törődést igényelnek, mint egy másik ember. Ha hosszabb időre magukra maradnak, depresszióba esnek. Ilyenkor előszeretettel tépkedik ki saját tollaikat és néha hajlamosak más kárt is okozni magukban. Ebből az állapotból csak hosszas törődés után lehet kigyógyítani őket.
    Általában egy életre választanak párt maguknak. Ha te vagy az egyetlen élőlény a közelében, akkor hozzád fog így kötődni. Ez persze szép dolog, egészen addig, míg egy barátnő/barát, kisgyerek, kutya, macska fel nem tűnik a kapcsolatotokban. Ilyenkor hajlamosak a féltékenységre és néha meg is támadják a konkurenst. (Felettébb kellemetlen dolgokat lehet művelni azzal az éles csőrről, amivel a magokat felnyitogatja magának...)
    Ha ez eddig nem elég, vedd hozzá, hogy hosszú életű fajnak számítanak. Nem csak néhány évig fog veled élni, hanem hosszú évtizedekig!

    Azokat pedig akik kételkednek ennek és az ehhez hasonló madarak, esetleg Koko és társainak beszédkészségében inkább nem minősíteném. Ideje lenne kicsit szélesítni a látókörüket!