• NEXUS6
    #30
    Hi Jos!
    Úgy tűnik vannak bizonyos dolgok amikben tökéletesen egyet értünk (pl. hogy a liberális demokrácia nem a lehetséges világok legjobbika). A térugrásos űrhajókkal már gondjaim vannak. Habár szerinted nyílt titok hogy már kifejlesztettek ilyen űrhajókat, úgy látszik én ebből az infóból kimaradtam. Azt látom, hogy kutatják, de azért talán még nem értünk a dolgok végére. Pl vegyünk egy konkrét(nak tűnő) példát: Area-51. Lehetséges, hogy ott több tucat lezuhant UFO van és ezeken kísérleteznek, de ez még koránt sem jelenti, hogy rá is jöttek a dolgok működésére, ill ezek a járművek alaklmasak egyáltalán a térugrásra. (Szerintem az antigravitáció nem jelenti autómatikusan a térugrás képességét. Gondolom.)

    A kísérleteitek eredményét nem vitatom, és nem is vitathatom. Egyet tehetek: elfogadom amíg más is el nem végez egy hasonló kísérletet. Egyébként, számomra úgy tűnik ebbenn igazatok van, szerintem korrekt módon lett elvégezve a kísérlet, valójában talán a kvantum mechanikával nem is áll ellentétben. Annál inkább a relativitás elmélettel.

    De, hogy őszinte legyek az elméleti kutatásaitok eredményeit inkább kihagynám. Pontosan erről beszéltem, amikor azt mondtam: nem kéne 100 új paramétert bevinni a rendszerbe. Pl milyen kísérletet terveznél a Buddhista filozófia a fizika tudományát érintő aspesktusainak bizonyítására?
    Általánosban, mikor tanultátok a gránitot talán nektek is a mákos tésztához hasonlították, de ez nem azt jelenti: 1 a gránit ehető, 2 a gránit a mákostésztából alakult ki, 3 de legalább kémiai összetételük azonos ...(ezen kívül egy csomó dolgot nem jelent, csak azt jelenti, hogy a tanár a mákostésztához hasonlította, hogy a kicsiny nebulók jót nevessenek és ezáltal is könnyebben meg tudják jegyezni ennek az anyagnak a kinézetét). Ez az egész elmélet ahhoz hasonlít amikor ezek után a rossz tanuló felel és azt mondja a gránit mákostésztából van, ahogy azt a tantóbácsi mondta.
    Természetesen a tudomány(a hivatalosabb) maga is analógiákra épül, de minden egyes analógiát (egyetlen mondatot) hosszú évekig is eltartó kísérletekkel próbálnak bizonyítani. A ti elméletetek analógiát analógiára halmoz, ehhez van elég korlátozott számú kísérletetek.
    És különben is azért mert Buddha, vagy az asszírok, vagy az atlantisziak mondtak valamit, még nem biztos hogy igaz is.