13
  • end3
    #13
    Teljesen jó, rögtön telepítés után csináltam egy "rendszerkép"-mentést, elfért a komplett rendszer 9 GB-ban. - Sokféle felhasználói program is benne. - (Természetesen nem a szédült méretű Adobe csomagokra és hasonlókra gondolok. Win 7-nél a hasonló, net-es kommunikációra felkészített telepítés ritkán megy 15 GB alá.)
  • lekvaroskex
    #12
    Vagy vágóként tevékenykedik szabadidejében és saját készítésű nyers videóanyagok vannak, amik megvágásra várnak. Ismerősöm is ilyennel foglalkozik és sokszáz gigás területet tud pillanatok alatt megtölteni.
  • zola2000
    #11
    A multkor beállítottam, hogy minden megnézett flash videót töltsön is le a gép a háttérben, pillanatok alatt megtelt 2 terás vinyó.
    Ma már egyre több az 50gigás játék is, szóval nem biztos hogy illegális.
  • RAZOR27
    #10
    Jól hangzik!
  • KopaszIsten
    #9
    Gondolom ilyen sok helyet csak illegális tartalommal sikerül(t) megtölteni. Lesz nagy sírás, rívás, ha egyszer benéz hozzád egy fakabát. :P
  • Inquisitor
    #8
    Valamivel el kell adni a még 20x gyorsabb új SSD-t is, nem? :D
  • Sir Quno Jedi
    #7
    Főleg, hogy az ssd vezérlők jó része csak akkor gyors, ha tömöríthető az adat. Akkor már mondhatják az SSD gyártók, hogy: "Jó reggelt bullshittornádó szigeten". Mer ugye képeket, videókat stb. nem lehet tovább tömöríteni így, mostmár legalább a winfost sem, szépen leszünk...
  • lekvaroskex
    #6
    Nem csak a binárisokra igaz, hogy tömörítve vannak. Sőt már sok fájlformátum eleve zippelt: odf (odt, ods,...), openxml (docx, xlsx, pptx, ...) is mindegyik egy zippelt mappa tele képekkel, xml-ekkel stb. Linuxokon a manoldalak is zippelt txt-k, epub is egy zippelt html+css és még sorolhatnám. Gondolom azért, mert nem kerül sok prociidőbe kicsomagolni ezeket, aztán megnyitni, tömörítetlenül pedig sok helyet foglalnának.
  • kvp
    #5
    "Doublespace-t nem akarjak a DOS-bol beleintegralni esetleg?"

    Megtortent, az ntfs resze a tomoritett file opcio, ami ugyanazzal az algoritmussal tomoriti be a file-okat mint regen a doublespace. Akkor lesz tole gyorsabb a rendszer ha az adott felhasznalasnal erosebb a processzor mint amilyen gyors a hattertar, tehat gyorsabb ram-ban kitomoriteni az adatokat mint betolteni oket tomoritetlen formaban. Minden mas esetben max. helymegtakaritassal jar.

    Egyebkent ezt a megoldast hasznalja az android is, amikor alapbol zip-ben tarolja az osszes programot. (egy android apk valojaban a program mappajanak zip-elt valtozata) Aztan minden keszulek eldonti, hogy telepiteskor csak bemasolja vagy kis is pakolja a file-t a telepitesi konyvtarba. A futas kozben keletkezo adatokat (pl. beallitasok) is lehetoseg van ugyanigy be- es kitomoriteni a program leallitasa es ujrainditasa eseten. Ez csak keves belso memoriaval es kis hattertarral rendelkezo keszulekek eseten gond, amikor egy telefon masodpercenkent indit es allit le egy-egy programot, ekkor nagyon sokszor tomorit ki ujra minden futo programot, bar legalabb a tul gyengenek bizonyulo hadveren is elfut valahogy.

    Ehhez kepest a microsoft elegge el van maradva, de legalabb probaljak utolerni a vilagot. Ezek emllett az incrementalis backup es restore sem eppen ujdonsag, de minden hasznos fejlesztes jo.
  • Jakuza1
    #4
    Rendszeradatok tomoritese? Alig varom, hogy tovabb lassuljon, a mar amugy is lassu operacios rendszeruk. Doublespace-t nem akarjak a DOS-bol beleintegralni esetleg ?
  • Sir Quno Jedi
    #3
    Én mútkor vettem két 4 terásat (seagate), amint megjelentek, de már telisteli vannak azok is. Rohatt windóz... :DDD
  • esemve
    #2
    Nabasszus, akkor a cégnél feleslegesen vettek egy csomó terás vinyót?:(
  • adler30
    #1
    Van mit javítani a Windows oprendszereken.Van egy pár dolog,ami idegesítő bennük pl: beragadó folyamatok és alkalmazások.Újra kell indítani a gépet,hogy egy bizonyos alkalmazás működjön.(szoftverek telepítésekor)Aztán némely régebbi játék esetén inkompatibilitás.A játék nem indul vagy fel sem települ.Több mint egy hónapig ment a gépem folyamatosan a torrentek miatt,és egyre bizonytalanabb lett.Újraindítottam és akkor rendeződött szegényke.Rohadjanak meg.