62
  • Jawarider
    #62
    Sly örökké fog élni :)
  • fszrtkvltzttni
    #61
    K&H biztos, tudtommal az OTP is. Viszont elég sok fajta költség van, ami pl. a penzforgalomtól is függ, meg életkortól, stb. Normál esetben havonta 500-1000Ft közé le lehet szorítani a teljes költséget.
  • Kornan
    #60
    Hello

    Pár napja találtam két videót, ami idevág, lehet már ismeritek, mert sokan látták és nem mai darab. Erősen szkeptikus vagyok velük kapcsolatban, mindenesetre érdekesek:

    The Afterlife Dysfunction

    Athene's Theory of Everything

    Egyébként egy gamer srác csinálta a haverjával. Érdekes emberek, a csatornájukban van több minden is.
    Utoljára szerkesztette: Kornan, 2015.03.03. 21:52:21
  • Kornan
    #59
    Most hirtelen eszembe jutott, hogy akkor akár állatokra is át lehetne ültetni a fejet. Valakin bosszún akar állni a maffia, aztán átültetik a fejét egy disznóra vagy csak berakják a egy kalitkába, ami életben tartja. Horror.

    Levágott fejek videójátékokban:

    Emperor battle for Dune
    Team Fortress


    Levágott fejű kutya, durva videó, nem ajánlom senkinek:

    Horror
    Utoljára szerkesztette: Kornan, 2015.03.03. 21:22:18
  • Ahoy
    #58
    Igen erről vannak hipotézisek... meg például, hogy a döntéseink a döntés pillanatában már egy ideje megszülettek az agyunkban, a tudatalattiban. Erre már vannak bizonyítékok is.

    ... viszont az nem tudom mikor fog valaha is kiderülni, hogy az, hogy éppen gépelek itt, és megélem a pillanatot, AZ MI? Meddig kellene például leválasztgatni a rendszerről részeket, hogy a tudat még tudat maradjon?

    Pont ma hallgattam egy előadást a thalamus-ról, tulajdonképpen ez az agyunkban a kapcsolóállomás. Az agyi régiók oda vissza kommunikálnak egymással, de ugyanakkor feldolgozó folyamatok is zajlanak itt. Egészen pici régiójának a sérülése is kómához és egyéb vegetatív állapotokhoz vezethet, annak ellenére pl, hogy az agykéreg teljesen ép, minden fő rétegével.

    Lehet sohasem tudjuk meg, mi az a komplexitási pont, amikor bizonyos élő anyag öntudatra ébred. (Vagy akár élettelen is... Galaxishalmazok csomói a kozmoszban félelmetesen hasonítanak nagyban idegsejtekre... de ez persze filozófia inkább :)
    Utoljára szerkesztette: Ahoy, 2015.03.03. 20:01:07
  • Gery13 #57
    egy ilyet kb 50 év mulva a halálom előtt mindenképpen bejátszanék :D
    de reméltem valami tenyésztett klon testet kapok, biztos jo drága lesz.
    nekiállok gyüjtögetni
  • asgh
    #56
    Valahol olvastam egy érdekes elméletet arról, hogy a tudat amolyan "virtuális gép" az agyban.
    Az "alapgép", azaz az ösztön, tudatalatti, stb. amolyan "natív kódban" fut és képes nagyságrendileg összetettebb problémákat nagyságrendileg gyorsabban megoldani, mint a tudatos gondolkodás, sőt valójában minden megoldás a tudatalattiból érkezik, csak a tudat hosszú fáziskéséssel képes csak feldolgozni az eredményt.
    Ezért van az, hogy az ember gyorsan ráérez dolgokra, de el kell telnie egy időnek, amíg tudatosodik benne. A különböző meditációs technikák, de úgy általában a gyakorlás kiiktatja a "tudatosodás" fázist és a tudat alatt, ráérzéssel - nevezzük akárhogy - kapott eredményt azonnal a gyakorlatban alkalmazza.
    Így képes a művész, sportoló, tudós, jógi stb. látszólag emberfeletti eredményeket elérni.
    Az elmélet szerint az emberi tudat igazából csak társadalmi kommunikációs felület és egyedül a bonyolult emberi társadalom működtetésében van szerepe. A tudat segítségével képes az ember mások eredményeit felhasználni a saját problémái megoldásában. Így bár a tudat valójában egy borzasztóan rossz hatékonyságú rendszer egyedi szinten és komolyan gátolja az ember problémamegoldó képességeit, más tudatokkal kommunikálva hatékonyabbá válik, mintha minden problémát egyedül kellene megoldania.
  • sárkánylovag
    #55
    Mennyi lesz egy SZTK-s várólista idő fejcserére ?
    60 év ?
    Utoljára szerkesztette: sárkánylovag, 2015.03.03. 13:41:05
  • Elmin
    #54
    És tudsz esetleg olyan bankot, számlát ajánlani?
  • T_I
    #53
    Igen felvirrad a remény, de fejet cseréltessek vagy testet? :D :D :D
  • sempronius18
    #52
    Nem tudom volt-e már mert így este fáradtan nincs energiám végigolvasni az összes hozzászólást, de most sokaknak biztos felvirradt a remény napja.
  • fszrtkvltzttni
    #51
    Üzletet mondj, és ne bankot. Válassz másik bankot, és mindenhol ingyenes.
  • Elmin
    #50
    Nem néztem meg csak két helyen, de mindkettőnél van valamennyi díj.
    Budapest Bank 13. oldal közepe vásárlásra 0,3% max. 800 Ft/bankkártya/év
    Fókusz Takarék 2. oldal kb. a közepe 0,3% max. 6 000 Ft
    Kb. amikor a tranzakciós illeték bejött akkor változhatott. Persze lehet, hogy van még ingyenes kártyás vásárlás.
    Utoljára szerkesztette: Elmin, 2015.03.02. 12:37:23
  • Macropus Rufus
    #49
    Megnyuktatlak, nem csak a bankomatok futtatnak xp-t a bankszektorban. Ja es van tranzakcios illetek, tehet fizetsz igy is azert, hogy hasznalod a penzed.

    http://www.munkajog.hu/rovatok/munkaber/hogyan-erinti-a-munkavallalokat-a-tranzakcios-illetek-emelese
  • Macropus Rufus
    #48
    Megjelentek a Frankeisteinek.
  • fszrtkvltzttni
    #47
    Tényleg? Mondj egy példát. Átutalásos fizetés nem ér, csak normális kártyás vásárlás üzletben.
  • Ahoy
    #46
    Szórakoztató írás :) Érdekes ezekbe belegondolni.

    Szigorúan tudományos értelemben amúgy úgy kell nézni, hogy a test, de még a gerincvelő is csak egy biológiai robot, egy kiteljesedése az agyunknak. Ráadásul az agyban sem minden terület nélkülözhetetlen az öntudatunk számára. Hogy az öntudat mi, azt még sokáig viták fogják övezni... Valószínűleg az univerzum legcsodálatosabb és legkomplexebb készüléke adja azt, hogy "élek". Hipotézisek szerint kvantumbiológiai vonatkozása is lehet összefonódások szintjén. Egyelőre erre nincs bizonyíték. A rettentő összetett interneuronhálózat adja a lényeget, Egyes sejtek 10-40 ezer kapcsolata megrendítően sok. Nevezhetjük léleknek, vagy öntudatnak de az bizony az agy egy részében leledzik. Itt rengeteg filozófiai kérdés is felmerül, hogy pontosan miként alakul ki ez... esetleg komplexebb rendszereknél is kialakulhat-e. Hol van az öntudat határa? Azt már tudjuk, hogy eszméletvesztés során milyen magasabb rendű funkciók kapcsolnak le, de még nagyon sok tanulnivalónk van erről a zseniális szerkezetről.
    Utoljára szerkesztette: Ahoy, 2015.03.01. 17:56:41
  • T_I
    #45
    Ez a dolog engem is foglalkoztatott, a 10 évvel ezelőtt írt novellám:

    Fejcsere
    http://web.archive.org/web/20050905224255/http://www.tormaistvan.hu/irasaim/botlasok/fejcsere.htm#Fejcsere
  • Ahoy
    #44
    Ezeket az állatokat erre tenyésztik. Ha emberi életek menthetőek meg vele a jövőben, és új orvosi technológiák fejleszthetőek ki vele, akkor nincs más választás.

    A radikális állatvédőkkel is ez a probléma, álszent dolog az egész. Az emberi orvostudomány MINDEN lépcsőfokában hatalmas szerepe volt az állatkísérleteknek, szóval amíg a kedves állatvédő terrorista, aki szabotál mondjuk egy kísérleti labort, ugyan úgy használja a modern orvostudomány eredményeit.

    Szóval az emberi társadalom évente milliárdnyi állatot öl le a húsáért, ennek mondjuk úgy nagyságrendileg olyan elenyésző százaléka az emberiség javát szolgáló állatkísérlet, hogy nincs értelme beszélni sem róla...
  • NEXUS6
    #43
    Amelyiket csak akarod.!
    Feltéve, ha tudod.

    Amúgy szerintem csak annyi az értelme, hogy egy teljesen biztosan meghaló emberből csinálnak egy Stephen Hawkingot. Ami ugye nem is olyan rossz mert egyrészt ő is csinált gyereket a tólószékből, ja és rögtön ünnepelt atomtudós leszel!
    XD
  • halgatyó
    #42
    Hmmm ez érdekes lesz.... ha az én csodálatos fejemet felrakják egy fiatal, délceg fickó testére, akkor vajon melyikünk feleségét dughatom?
  • Elmin
    #41
    Ez egy nagy tévedés, hogy mindenhol ingyenes. Viszont ha fizetni kell érte akkor a bankod fogja levonni minden egyes vásárlás után.
  • fszrtkvltzttni
    #40
    Tőlük nem kell. Sőt, ha embereket tekintesz állatoknak, tőlük se kell. Így működik ez. :-)
  • BladeW
    #39
    Akkor én is provokatív leszek: és az állatoktól ki kért engedélyt a kisérletekre?
  • NEXUS6
    #38
    Még két év!?
    Hát azért kapásból tudnék vagy 10 híres embert mondani, akiknek azonnali fejátültetésre lenne szüksége!



    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2015.03.01. 12:57:35
  • Ahoy
    #37
    Gondolom egy női nemi hormon rendszer nem tenne túl jót egy férfi agynak :D

    Amúgy nem kell félni, nem hogy engedélyezni nem fogják, de megvalósulni is kizárt a következő években.
    Majd ha rágcsálókon működik, akkor jöhetnek a nagyobb emlősök, nyulak, disznó végül pedig csimpánz.

    Ha a főemlősökön működik, és tényleg tudnak is mozogni, beindul a neuroregeneráció, akkor még el tudom képzelni, hogy egy olyan 20-30 év múlva emberen is megcsinálják.
    Professzor 2017-es jóslata inkább provokatív volt... Talán egyszer kap valami kis országban egy engedélyt, hogy két agyhalott, vagy kómában lévő egyénen próbálgassa a dolgokat. Nagyon kritikus esetben, valami halálos trauma, autóbaleset, végstádium esetén engedélyezhetnek ilyen kísérleteket.... de mivel még nem működött állatokon, ezért nem is lehet érdemben beszélni erről.
  • fszrtkvltzttni
    #36
    Mindenhol ingyenes. Ha felárat kér az eladó, akkor átbasz.
  • fszrtkvltzttni
    #35
    "Részemről én nem használok bankautomatát, cirka 1.5 éve a közelébe se jártam. Teljesen logikátlan, pénzért felvennem a saját fizetésem" lemaradtál az ingyenes kp felvételről?
  • Rita79
    #34
    Pár emberre ráférne. :D
  • fszrtkvltzttni
    #33
    Mostmá nem kell tanulni, fejátültetés oszt okos vagy! :-)
  • Omega
    #32
    Ezt sehol se fogják engedélyezni. Bár Kínáról sokmindent el tudok képzelni.
  • Ender Wiggin #31
    Akkor kapaszkodja meg, a magyar egészségügyben az XP-t, a Server 2000-et, sőt DOS-t is használnak az adminisztrációban. Ez utóbbi nagy előnye, hogy 20 éves gépeken is makulátlanul fut, márpedig egy csomó intézménynek nincs pénze a hardvercserére sem...
  • fonak
    #30
    Nem mindenki akarja, hogy minden egyes költéséről tudjon az adóhatóság pl. :)
  • xido
    #29
    idevágó 20 éves szösszenet... :D

  • Vamp17
    #28
    Férfi fej noi testen? Kis pkasztika az arcra es tokeletes no, aki meg gyereket is szulhet.... :-)
  • Tetsuo
    #27
    Megnézném Hawking életúnt, beszűkült világnézetének kinyílását, amint kap egy ketrecharcos testet. :-) Egyből hinne Istenben: azt gondolná, ő maga az! :-D
  • Tetsuo
    #26
    Általában ingyenes.
  • Tetsuo
    #25
    Én angol kórházban voltam nemrég. Kapaszkodj meg! Ott sem volt Wi-fi. :-D
  • Krinyo
    #24
    "ária" lol
  • zola2000
    #23
    A legdurvább: ha ilyen testátültettnek van felesége, lesz gyerekük, a biológiai apa meg az lesz, akié a test volt.
    Érdekes helyzetek lesznek, ha lesznek ilyen emberek.